Ιωάννα Ξέρα: 25η Μαρτίου και ο απανταχού Ελληνισμός τιμά τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821


25η Μαρτίου και ο απανταχού Ελληνισμός τιμά τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821. Οι Εκκλησιές θα έπρεπε να εχουν μαύρες Σημαίες ως ένδειξη πένθους στο βίαιο κλείσιμο των Εκκλησιών υποβαθμίζοντας την Θ.Λειτουργία και Θεία Κοινωνία των πιστών και θεωρώντας ως απείθαρχους ένα ποίμνιο που αγωνίζεται για την υπακοή και ταπείνωση, δήθεν για διασπορά του κορονοιού..

Ας θυμηθούμε τα λόγια του Στρατηγού Μακρυγιάννη εδώ..

«Ἀφάνισαν ὅλως διόλου τὰ μοναστήρια καὶ οἱ καημένοι οἱ καλόγεροι, ὁποῦ ἀφανίστηκαν εἰς τὸν ἀγῶνα, πεθαίνουν τῆς πείνας μέσα στοὺς δρόμους, ὁποῦ αὐτὰ τὰ μοναστήρια ἦταν τὰ πρῶτα προπύργια τῆς ἀπανάστασής μας. Ὅτι εκεῖ ἦταν καὶ οἱ τζεμπιχανέδες μας (πυριτιδαποθῆκες) κι ὅλα τὰ ἀναγκαῖα τοῦ πολέμου· ὅτ᾿ἦταν παράμερον καὶ μυστήριον ἀπὸ τοὺς Τούρκους. Καὶ θυσίασαν οἱ καημένοι οἱ καλόγεροι καὶ σκοτώθηκαν οἱ περισσότεροι εἰς τὸν ἀγῶνα''.....

Ο Κλήρος κι ο ταπεινός λαός έσωσε την Ελλάδα το 1821 που σήμερα ξεπουλήθηκε εις πάντες και δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει πια γιατί γίναμε σκλάβοι ξένων κλπ συμφερόντων ..

Η δική μας γενιά χάθηκε πια πεθαίνει,η νέα γενιά δεν γνωρίζει την ιστορία και πίστη της άρα τα 200 χρόνια της Επανάστασης θα γραφτεί ο επικήδειος στην Ταφόπλακα του Ορθόδοξου Ελληνισμού 1821 -2021 ✝️🇬🇷Οι παρακάτω πίνακες είναι της ζωγράφου Ιωάννας Ξέρα και είναι αφιερωμένες στις Ιστορικές Ιερές Μονές και Τόπους της Στερεάς Ελλάδας στον Αγώνα του 1821.


Από το Blogger.