ΠΟΥ για κορονοϊό: Πάνω από 300.000 κρούσματα σε όλο τον κόσμο, σχεδόν σε κάθε χώρα του πλανήτη

ΠΟΥ για κορονοϊό: Πάνω από 300.000 κρούσματα σε όλο τον κόσμο, σχεδόν σε κάθε χώρα του πλανήτη

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, δήλωσε ότι «η εξάπλωση της πανδημίας επιταχύνεται», ανακοινώνοντας πως πάνω από 300.000 κρούσματα του κορονοϊού έχουν καταγραφεί πλέον σε σχεδόν κάθε χώρα του πλανήτη.

Η κοινωνική απόσταση και ο κατ' οίκον περιορισμός είναι αμυντικά μέτρα. Για να νικήσουμε την πανδημία πρέπει να επιτεθούμε, ανέφερε ο Τέντρος. «Μπορούμε να αλλάξουμε την πορεία της πανδημίας», είπε.

Σήμερα, ο Σωτήρης Τσιόδρας έκανε λόγο για 358.000 κρούσματα του νέου ιού, τα οποία έχουν καταγραφεί σε 193 χώρες.

Απευθείας επικοινωνία μέσω WhatsApp

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας καθιέρωσε απευθείας επικοινωνία μέσω της πλατφόρμας συνομιλιών WhatsApp, όπου απαντάει σε όλα τα θέματα που αφορούν τον κορονοϊό COVID-19, ενημερώνοντας έτσι τον κόσμο για την πανδημία.

Από όποιο σημείο του πλανήτη κι αν βρίσκεται κάποιος, μπορεί να προσθέσει στις επαφές του τον αριθμό του ΠΟΥ +41 79 475 22 09 στο WhatsApp και στη συνέχεια να στείλει απλώς το μήνυμα «Hi».

Ο Οργανισμός απαντά με ένα διαδραστικό μενού που κατευθύνει τον ενδιαφερόμενο σχεδόν στο σύνολο των ερωτημάτων που υπάρχουν γύρω από την πανδημία που πλήττει τον πλανήτη.

«Πόσα κρούσματα παρουσιάστηκαν το τελευταίο 24ωρο; Τι πρέπει να κάνω για να προστατευτώ; Μπορώ να ταξιδέψω;» Για όλα αυτά τα ερωτήματα υπάρχουν απαντήσεις, καθώς και για ακόμα περισσότερα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην ενότητα Mythbusters, όπου ο ΠΟΥ καταρρίπτει όλους τους μύθους που κυκλοφορούν παγκοσμίως.

Για παράδειγμα εξηγεί πως ο ιός δεν μεταδίδεται από τα κουνούπια, ούτε φυσικά μπορεί κάποιος να εξολοθρεύσει τον ιό εάν καθαρίσει το σώμα του με... χλωρίνη.

«Η ψηφιακή τεχνολογία μας δίνει μια ανεπανάληπτη ευκαιρία να δώσουμε ζωτικής σημασίας πληροφορίες και να τις μεταδώσουμε πιο γρήγορα από την πανδημία. Μας βοηθάει να σώσουμε ζωές και να προστατέψουμε τις ευαίσθητες ομάδες» δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγεσούς.

Οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες σε πέντε γλώσσες, Αγγλικά, Κινέζικα, Αραβικά, Γαλλικά, Ρωσικά, ενώ τις επόμενες εβδομάδες θα προστεθούν και τα Ισπανικά, όπως σημειώνεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Οργανισμού.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός Ελλάδα: 71 νέα κρούσματα, συνολικά 695 - 17 οι νεκροί

Αποκάλυψη Τσιόδρα: Υπολογίζουμε 8.000 - 10.000 κρούσματα στην Ελλάδαvia Ειδησεις https://ift.tt/2xeQ0xb
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.