Κορονοϊός - Εφιαλτικό σενάριο για την Ιταλία: Μπορεί να νοσήσει το 60% και να έχουμε 1 εκατ. νεκρούς

Καθοριστικές θα είναι οι επόμενες οκτώ ημέρες για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, σύμφωνα με Ιταλούς επιστήμονες.

Ο επιδημιολόγος Βάλτερ Ριτσάρντι, σύμβουλος του υπουργού Υγείας της Ιταλίας, μέσω της εφημερίδας La Stampa ζητά από τους Ιταλούς «να μείνουν μέσα στο σπίτι όσο περισσότερο μπορούν». Ο επιστήμονας εκτιμά, αν ο ιός συνεχίσει να μεταδίδεται με τόσο ταχείς ρυθμούς, θα δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα στα νοσοκομεία, καθώς μια ανεξέλεγκτη εξάπλωση της ασθένειας ενδέχεται να προκαλέσει ακόμη και πάνω από ένα εκατομμύριο νεκρούς και τη μόλυνση μέχρι και του 60% του πληθυσμού.

«Το σενάριο αυτό θα παραμείνει υποθετικό και μόνον, αν επικρατήσει η ατομική ευθύνη και οι νέοι περιορίσουν την κοινωνική τους ζωή αποκλειστικά σε εξόδους σε ανοικτούς χώρους, με ιδιαίτερη προσοχή στην συμπεριφορά τους και στους κανόνες υγιεινής», αναφέρει πάντως ο Ριτσάρντι.

Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα La Stampa, αυτό που πρέπει πάση θυσία να αποφευχθεί είναι η περαιτέρω αύξηση της πίεσης επί των ιταλικών μονάδων εντατικής θεραπείας, ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν να θεραπεύονται τόσο οι ασθενείς του κορονοϊού, όσο και εκείνοι οι οποίοι υποφέρουν από άλλες σοβαρές παθήσεις.



via Press24.gr https://ift.tt/337pTnU

RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη