ΣΥΡΙΖΑ για θάνατο 6χρονου στη Μόρια: «Μόνη λύση η άμεση αποσυμφόρηση των νησιών»

ΣΥΡΙΖΑ για θάνατο 6χρονου στη Μόρια: «Μόνη λύση η άμεση αποσυμφόρηση των νησιών»

O τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός, σχολίασε με δήλωσή του, το θάνατο του 6χρονου στη Μόρια, απευθύνοντας έκκληση για αποσυμφόρηση των νησιών.

«Το τελευταίο τραγικό συμβάν του θανάτου ενός 6χρονου αγοριού από πυρκαγιά στη Μόρια, καταδεικνύει ότι η άμεση και δραστική αποσυμφόρηση των νησιών που επί μήνες ζητάμε από την κυβέρνηση, είναι η μόνη αποδεκτή λύση προκειμένου να αποφευχθούν άλλα παρόμοια περιστατικά», αναφέρει ο Γ. Ψυχογιός και τονίζει:

«Σε μια ολόκληρη πόλη με 22.000 ανθρώπους, όπου οι 16.000 ζουν σε παραπήγματα και άθλιες συνθήκες, πρέπει τώρα να προχωρήσει η μεταφορά των ευάλωτων ομάδων σε αξιοπρεπείς δομές στην ενδοχώρα προς όφελος των προσφύγων αλλά και των τοπικών κοινωνιών».

Πώς έγινε το τραγικό συμβάν

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για φωτιά που ξέσπασε την ώρα ενδεχομένως που κάποιοι μαγείρευαν στο ΚΥΤ. Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής έφτασαν στο σημείο και προσπάθησαν να περιορίσουν την πυρκαγιά, δυστυχώς όμως για το παιδάκι ήταν ήδη αργά.

Αστυνομία και πυροσβεστική παρέμειναν στο ΚΥΤ της Μόριας, ενώ το ανακριτικό τμήμα ερευνά τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς.

Συλληπητήρια από υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Μηταράκη

«Με βαθύτατη οδύνη πληροφορήθηκα το τραγικό συμβάν της απώλειας του εξάχρονου παιδιού, μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε στο ΚΥΤ της Μόριας. Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του», ανέφερε σε μήνυμά του ο υπουργός Νότης Μηταράκης.

{https://twitter.com/nmitarakis/status/1239563898065477632?s=20}

 



via Ειδησεις https://ift.tt/33m3D9O
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη