ΕΟΔΥ: Στα 743 τα κρούσματα-20 νεκροί-Κρίσιμη η επόμενη εβδομάδα (live)

ΕΟΔΥ: Στα 743 τα κρούσματα-20 νεκροί-Κρίσιμη η επόμενη εβδομάδα (live)

Η καθημερινή ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του υπ. Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά. Στόχος της κυβέρνησης και των μέτρων που λαμβάνονται παραμένει η «αγορά χρόνου» για την καλύτερη προετοιμασία του ΕΣΥ. Επίσης, στόχος είναι να παραμείνει όσο πιο επίπεδη γίνεται η καμπύλη εξάπλωσης του ιού στην κοινότητα για τουλάχιστον 6 με 8 εβδομάδες, ώστε να δοθεί χρόνος στην παγκόσμια κοινότητα για την ανακάλυψη θεραπείας, την ανακάλυψη εμβολίου αλλά και τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών.

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, 48 νέα κρούσματα του ιού επιβεβαιώθηκαν σήμερα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 743. Οι θάνατοι είναι 20, με μέση ηλικία τα 75 χρόνια. Νοσηλεύονται 134, το 60% άνδρες. Οι 45 είναι διασωληνωμένοι, οι περισσότεροι με υποκείμενο νόσημα. Έχουν πάρει εξιτήριο 32.

Τόνισε πως ο ιός δεν σέβεται καμία ηλικία και απαιτείται τεράστια εθνική προσπάθεια για την επιβράδυνση της επιδημίας. Αισιόδοξο νέο, πως για δύο μέρες παρατηρείται μείωση των θανάτων και κρουσμάτων στην Ιταλία, ενώ στην Κίνα αρχίζουν να αίρονται τα μέτρα περιορισμού. Ζήτησε επαγρύπνηση γιατί μπορεί να υπάρξει «αναζοπύρωση» κρουσμάτων όταν αρχίσουν να αίρονται τα μέτρα.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς τόνισε πως επιβεβαιώθηκε η απόφαση της κυβέρνησης για τον αποκλεισμό των πτήσεων από ορισμένους προορισμούς, καθώς όπως αποδείχθηκε, 21 από τα 45 νέα κρούσματα, ανιχνεύτηκαν σε επιβάτες αεροπορικών πτήσεων που προέρχονταν από την Ισπανία. «Φανταστείτε τι θα γινόταν αν αυτοί οι άνθρωποι συνέχιζαν να κυκλοφορούν ανάμεσα στις οικογένειές τους και τον γενικό πληθυσμό» ειπε ο Ν. Χαρδαλιάς.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2WR8xKX
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη