Κορονοϊός: Μπαίνει «λουκέτο» σχεδόν... παντού - Σινεμά, θέατρα, «μπουζούκια» και γυμναστήρια

Κορονοϊός: Μπαίνει «λουκέτο» σχεδόν... παντού - Σινεμά, θέατρα, «μπουζούκια» και γυμναστήρια

Μετά και την ανακοίνωση των νέων κρουσμάτων κορονοϊού, οι συνολικά νοσούντες φτάνουν τους 117 - Μετά από πρόταση του ΕΟΔΥ αναμένεται να μπει λουκέτο σε «μπουζούκια», γυμναστήρια, χώρους διασκέδασης και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων καθώς επίσης και σε κινηματογράφους, θέατρα και παιδότοπους και δικαστήρια.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ και τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, για τις επόμενες 15 ημέρες, ανακοινώνει τα εξής:

Θέατρα, κινηματογράφοι, χώροι πολιτιστικών εκδηλώσεων παραμένουν κλειστοί, κατά το συγκεκριμένο διάστημα.

Τα μουσεία θα λειτουργούν με ελεγχόμενη ροή επισκεπτών. Ωστόσο, θα πρέπει να υπάρχει μέριμνα από το αρμόδιο προσωπικό κάθε μουσείου, προκειμένου σε κάθε αίθουσα, ανάλογα με το μέγεθός της, να μην υπάρχουν ταυτόχρονα περισσότερα από 20-30 άτομα. Αντίστοιχη μέριμνα θα πρέπει να υπάρχει στην περίπτωση που μεγάλος αριθμός επισκεπτών συγκεντρώνεται στα εκδοτήρια των εισιτηρίων. Οι αρχαιολογικοί χώροι λειτουργούν κανονικά, εκτός αν υπάρξει νεότερη ειδική ανακοίνωση. Σημειώνεται ότι, ειδικά για τους αρχαιολογικούς χώρους της Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου, ισχύουν τα προηγούμενα μέτρα που επέβαλε ο ΕΟΔΥ. Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι επισήμως έχουμε πλέον 18 νέα κρούσματα με τα οποία ανεβαίνει ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων με κορωνοϊό στην Ελλάδα, είναι 117. Από αυτά, όπως διευκρίνισε, τα 107 προέρχονται από γνωστή πηγή, τα 82 είναι εισαγόμενα, τα 25 προέρχονται από τις επαφές τους και τα 10 είναι «ορφανά». Ωστόσο ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι έχουμε ακόμη 15 κρούσματα στα οποία συνεχίζεται η διερεύνηση.

Από τους 117 που μιλύνθηκαν από τον κορωνοϊό, 34 νοσηλεύονται, 3 σε ΜΕΘ και πήραν εξιτήριο η 38χρονη που είχε διαγνωσθεί πρώτη με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα μαζί με το παιδί της.

Ωστόσο αυτό που προβληματίζει την επιστημονική κοινότητα είναι τα 10 «ορφανά» κρούσματα, αυτά δηλαδή που δεν είναι γνωστή η πηγή της μόλυνσής τους. Ηδη, ο κ.Τσιόδρας ανακοίνωσε νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς που περιλαμβάνουν κλείσιμο θεάτρων, κινηματογράφων, παιδοτόπων, κέντρων διασκέδασης, γυμναστηρίων και χώρων πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: 18 νέα κρούσματα, 10 «ορφανά» - 117 ο συνολικός αριθμός

Προειδοποίηση Μπεχράκη: Και από το τσιγάρο μεταδίδεται ο κορονοϊός!



via Ειδησεις https://ift.tt/2W5S452
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη