Κλείνουν και τα τουριστικά καταλύματα ελέω κορονοϊού - Τι αποφάσισε η κυβέρνηση

Κλείνουν και τα τουριστικά καταλύματα ελέω κορονοϊού - Τι αποφάσισε η κυβέρνηση

Κλείνουν τα εποχικά τουριστικά καταλύματα στο πλαίσιο των έκτακτων περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό. Δείτε τι ορίζει η ΚΥΑ όπως αυτή δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ.

Kαι τα εποχικά τουριστικά καταλύματα θα κλείσουν έως τέλη Απριλίου, όπως αποφάσισε η κυβέρνηση στο πλαίσιο των έκτακτων περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό.

«Επιβολή του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας εποχικών τουριστικών καταλυμάτων από 15.3.2020 έως και 30.4.2020»

Σύμφωνα με την ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ «την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας στο σύνολο της Επικράτειας, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, για το χρονικό διάστημα από 15.3.2020 έως και 30.4.2020, των κύριων και μη κύριων τουριστικών καταλυμάτων εποχικής λειτουργίας.

Ως προς τα ήδη λειτουργούντα κατά τη δημοσίευση της παρούσας τουριστικά καταλύματα του προηγούμενου εδαφίου, η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας τίθεται σε ισχύ στις 23.3.2020 και διαρκεί έως και 30.4.2020. Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αθήνα, 14 Μαρτίου 2020».

Το ΦΕΚ για το λουκέτο στα τουριστικά καταλύματα

κορονοϊός τουριστικά καταλύματα ΦΕΚ κλεισιμο

Μπορείτε να δείτε ΕΔΩ το ΦΕΚ που δημοσιεύεται η ΚΥΑ για το κλείσιμο των τουριστικών καταλυμάτων.

Επιβεβλημένο το λουκέτο λέει ο πρόεδρος της ΠΟΞ

Με γνώμονα την προστασία των εργαζομένων αλλά και των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων ελήφθη η απόφαση της κυβέρνησης για την απαγόρευση της λειτουργίας στο σύνολο της Επικράτειας, των κύριων και μη κύριων τουριστικών καταλυμάτων εποχικής λειτουργίας, για το χρονικό διάστημα από 15.3.2020 έως και 30.4.2020 εάν υπήρχε ένα κρούσμα σε ξενοδοχείο με τουρίστες, την εν λόγω περίοδο, η Ελλάδα θα είχε την απόλυτη δυσφήμιση σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΟΞ Γρηγόρης Τάσιος. Την ίδια στιγμή διατηρείται ζωντανή και η ελπίδα ανάκαμψης από Ιούνιο.

Σε ανακοίνωση του, ο ΣΕΤΕ δια του προέδρου του Γιάννη Ρέτσου, επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι σήμερα φαίνεται σκληρό, αύριο μπορεί να είναι σωτήριο. «Πάνω από όλα, προστατεύοντας τη δημόσια υγεία, θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίζουμε καθημερινά τις δυσκολίες που προκύπτουν, να έχουμε αντανακλαστικά, να βλέπουμε τη μεγάλη εικόνα και να προετοιμαζόμαστε μεθοδικά για την επόμενη ημέρα», αναφέρει ο κ. Ρέτσος στην δήλωση του. 

Ποιες επιχειρήσεις κατεβάζουν ρολά λόγω κορονοϊού

Σε άλλο ΦΕΚ δημοσιεύτηκε η απόφαση για προσωρινή απαγόρευσης λειτουργίας επιμέρους ιδιωτικών επιχειρήσεων, μουσείων, αρχαιολογικών και ιστορικών χώρων, αθλητικών εγκαταστάσεων, καθώς και γενικά χώρων συνάθροισης κοινού, στο σύνολο της Επικράτειας, για το χρονικό διάστημα από 14.3.2020 έως και 27.3.2020.

Στην απόφαση περιλαμβάνεται και η απόφαση για προσωρινή αναστολή μετακινήσεων και επισκέψεων μαθητών και εκπαιδευτικών και διαδικασία απαγόρευσης λειτουργίας φροντιστηρίων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών, για το χρονικό διάστημααπό 14.3.2020 έως και 27.3.2020.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ΦΕΚ... απαγόρευσης, αναστέλλεται η λειτουργία των εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης και τροφοδοσίας για εκδηλώσεις (catering), παροχής ποτών (χορευτικά κέντρα, αναψυκτήρια, καφέ μπαρ, καφενεία, καφετέριες, κέντρα διασκέδασης κ.λπ.), με εξαίρεση τις δραστηριότητες που αφορούν διανομή προϊόντων
(delivery, room service κ.λπ.) και παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take-away), στις οποίες δεν επιτρέπεται η χρήση τραπεζοκαθισμάτων και το σερβί ρισμα σε αυτά.

Από την απόφαση εξαιρούνται τα εστιατόρια, τα αναψυκτήρια, καφέμπαρ, καφενεία, καφετέριες και κέντρα διασκέδασης πουλειτουργούν εντός ξενοδοχείων, εφόσον εξυπηρετούν μόνο τους διαμένοντες σε αυτά, καθώς και υπό την προϋπόθεση ότι λαμβάνονται μέτρα αποφυγής συνωστισμού.

  • Των αιθουσών θεαμάτων και χώρων συναφών δραστηριοτήτων.
  • Tων δημόσιων, δημοτικών και ιδιωτικών βιβλιοθηκών, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (Ε.Β.Ε), τωναναγνωστηρίων των Γενικών Αρχείων του Κράτους καιτων αρχειοφυλακείων. Στις δημόσιες βιβλιοθήκες λειτουργούν οι διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες μετην παρουσία (1) ενός τουλάχιστον υπαλλήλου και με την επιφύλαξη της ασφαλούς λειτουργίας των υπηρεσιών καθαριότητας, φύλαξης, ιατρείων και των υπηρεσιών πολιτικής σχεδίασης εκτάκτου ανάγκης.
  • Των μουσείων, των ιστορικών και αρχαιολογικών χώρων και κτιρίων, καθώς και παρόμοιων πόλων έλξης επισκεπτών.
  • Των ιδιωτικών επιχειρήσεων τυχερών παιχνιδιώνκαι στοιχημάτων (καζίνο, χαρτοπαιχτικών λεσχών, πρακτορείων κ.λπ.) με εξαίρεση των δραστηριοτήτων των πλανόδιων πωλητών, καθώς και των υπηρεσιών τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων σε διαδικτυακή (on-line) σύνδεση.
  • Των αθλητικών εγκαταστάσεων και εγκαταστάσεων γυμναστικής, καθώς και των αθλητικών ομίλων, με εξαίρεση των αθλητών και ομάδων που προετοιμάζονται γιατους Ολυμπιακούς Αγώνες του τρέχοντος έτους.
  • Των θεματικών πάρκων (πάρκα ψυχαγωγίας, λούνα παρκ, πανηγύρια, εκθέσεις εμπορικού χαρακτήρα κ.λπ.),με εξαίρεση τους δημόσιους ανοιχτούς χώρους αναψυχής και τους δημόσιους ανοιχτούς χώρους άθλησης γιαμεμονωμένη άθληση.
  • Των ακόλουθων χώρων διασκέδασης και ψυχαγωγίας: ντισκοτέκ, σφαιριστηρίου, χώρων συναφών ψυχαγωγικών παιχνιδιών (ποδοσφαιράκια κ.λπ.), καθώς και χώρων όπου προσφέρονται άλλες υπηρεσίες θεάματος.
  • Των κομμωτηρίων, κουρείων, κέντρων αισθητικής,καθώς και των χώρων παροχής υπηρεσιών φυσικής ευεξίας.
  • Των χώρων παροχής προσωπικών υπηρεσιών, ήτοιυπηρεσιών δερματοστιξίας (τατουάζ) και υπηρεσιώντρυπήματος δέρματος του σώματος (piercing).11. Της παροχής προσωπικών υπηρεσιών ιερόδουλων.
  • Των καταστημάτων λιανικού εμπορίου που λει-τουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου «κατάστημαεντός καταστήματος» (shop-in-a-shop), που βρίσκονταισε εκπτωτικά καταστήματα (outlet), καθώς και των εμπο-ρικών κέντρων και των εκπτωτικών χωριών.Στις επιχειρήσεις του παρόντος άρθρου δεν απαγορεύεται η διενέργεια εργασιών χωρίς την παρουσία κοινού.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων - 103 νέα, 331 ο συνολικός αριθμός

Κορονοϊός Ελλάδα : Πρόστιμο 5 χιλιάδων ευρώ σε όσους παραβιάζουν τα μέτρα

Κορονοϊός: Τέλος εκκλησιασμός και Θεία Κοινωνία στην Κύπρο - Αρχιεπισκοπή: Παράδειγμα οι αδελφοί μας στην Κίνα

 

μενουμε σπιτι κορονοϊοςvia Ειδησεις https://ift.tt/39UctOD
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.