Από τη Δευτέρα «Μένουμε σπίτι» και για συναλλαγές με ΕΦΚΑ-ΟΑΕΔ-ΔΟΥ

Από τη Δευτέρα «Μένουμε σπίτι» και για συναλλαγές με ΕΦΚΑ-ΟΑΕΔ-ΔΟΥ

Μόνο ηλεκτρονικά 9 υπηρεσίες του ΕΦΚΑ (ΑΜΚΑ ασφαλιστική ικανότητα κα) και 16 υπηρεσίες του ΟΑΕΔ (Αιτησεις για επιδόματα, βοηθήματα, παροχές, βεβαιώσεις κα). Αλλάζει επίσης και ο τρόπος επικοινωνίας και συναλλαγής με τις ΔΟΥ, τα Τελωνεία και τα υποκαταστήματα του Χημείου σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού, με γνώμονα την προστασία των πολιτών και των εργαζομένων στις υπηρεσίες της ΑΑΔΕ.

ΕΦΚΑ

Για συναλλαγές που δεν γίνονται ηλεκτρονικά θα απαιτείται ραντεβού μέσω του ιστότοπου του ΕΦΚΑ www.efka.gov.gr ή τηλεφωνικά ενώ για τον ΟΑΕΔ στο oaed .gr

Με τηλεφωνική επικοινωνία οι συνεντεύξεις ανέργων με εργασιακούς συμβούλους ενώ οι επιδοτούμενοι άνεργοι θα ενημερώνουν με μήνυμα τον ΟΑΕΔ ότι εξακολουθούν να πληρούν τις προϋποθέσεις επιδότησης.

Άδειες ειδικού σκοπού

Σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου Εργασίας που σύντομα θα ενεργοποιηθεί οι μισθωτοί επιχειρήσεων οι οποίες έκλεισαν προσωρινά με κρατική εντολή θα δηλώσουν τα στοιχεία τους, την επιχείρηση που εργάζονται αλλά και τον τραπεζικό λογαριασμό τους προκειμένου να λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού.

«Oι εργαζόμενοι θα πάρουν ειδική αποζημίωση. Θα είναι διασφαλισμένη και η ασφαλιστική τους κάλυψη» τόνισε ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας.

Εξαιρούνται της ειδικής αποζημίωσης όσοι εργάζονται εξ αποστάσεως, ή βρίσκονται σε άδεια, ή είναι προσωπικό ασφαλείας ή σύμβασή τους δεν έχει ανασταλεί.
Οι εργοδότες από την πλευρά τους θα δηλώσουν στο «ΕΡΓΑΝΗ» ότι η επιχείρησή τους βρίσκεται σε καθεστώς προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας.

Όσο διάστημα διαρκούν τα έκτακτα μέτρα προβλέπεται επιπλέον υπερωρίες χωρίς έγκριση του Υπουργείου Εργασίας σε επιχειρήσεις που έχουν εξαντλήσει τα ανώτατα όρια υπερωριακής απασχόλησης του προσωπικού.

Επιτρέπεται επίσης η λειτουργία Κυριακές και Αργίες σε επιχειρήσεις παραγωγής, μεταφοράς και εφοδιασμού τροφίμων, καυσίμων, φαρμάκων και παραϊατρικού υλικού προς καταστήματα/επιχειρήσεις.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Κατερίνα Γράβου

 

 

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2x1dMgc
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη