Γιώργος Κοτρωνιάς: Πανδημία και πολιτική η περίπτωση της Ελλάδας


ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η παγκόσμια κρίση λόγω της πανδημίας του κορονοϊού , με τις βαριές συνέπειες στην ίδια τη ζωή, στην ποιότητα της και στην παγκόσμια οικονομία δεν μπορεί παρά να συγκλονίζει τον κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο.

Η ηθική της κοινωνίας δοκιμάζεται ,όταν οι γιατροί γίνονται θεοί και επιλέγουν ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει. Η κοινωνία της αφθονίας δεν διαθέτει επαρκή αριθμό κρεβατιών και αναπνευστήρων για να στηρίξει αυτούς που την στέριωσαν , με την πολύχρονη εργασία τους , και τους αφήνει να πεθαίνουν αβοήθητοι και μόνοι.

Γροθιά στον πολιτισμό μας που απομακρύνθηκε από τις αξίες του Διαφωτισμού και του ανθρωπισμού και αλλοτριώθηκε από την κατανάλωση την κερδοσκοπία και τον ευδαιμονισμό.

Οι πολιτικές ηγεσίες αναμετρώνται με την κρίση και δείχνουν το ¨μπόι ¨ τους .Από τον απερίγραπτο Johnson στη Βρετανία μέχρι τον αντιφατικό Τραμπ των Ηνωμένων Πολιτειών από την άνευρη πολιτική ηγεσία της Ιταλίας και της Ισπανίας μέχρι τον υπεύθυνο πρωθυπουργό της Ελλάδας, υπάρχει όλη η γκάμα των πολιτικών ηγετών που οδηγούν τον καθένα μας ,φυσιολογικά ,σε συγκρίσεις και διαπιστώσεις.

Θεωρώ ότι άσχετα πολιτικής οπτικής, συμφωνούμε ότι μέσα σ’ αυτόν τον χαμό ,ό Ελληνικός λαός είναι τυχερός γιατί η Πρόνοια θέλησε αυτές τις ώρες να έχει έναν ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΗΓΕΤΗ , με φιλότιμους εργατικούς συνεργάτες, έναν Πρωθυπουργό ο όποιος πιστεύει και τονίζει προς κάθε κατεύθυνση ότι ο πλούτος μας είναι οι άνθρωποι μας και ότι θα κάνει τα πάντα για να τους προστατεύσει.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με σύνεση ,με συνεννόηση ,με σοβαρότητα και κυρίως με σχέδιο και αποφασιστικότητα, κατόρθωσε να κερδίσει τον σεβασμό της ιδιόρρυθμης ελληνικής κοινωνίας με την οποία φαίνεται ότι έχει δημιουργήσει μία σχέση εμπιστοσύνης και ίσως αυτό να είναι και ένα σημαντικό κέρδος για την γενικότερη ελληνική πολιτική ζωή.

Η χαλαρή ελληνική κοινωνία, η κοινωνία της ανοχής , η κοινωνία που κρίνει αυστηρά τις αξίες ενώ εύκολα δίνει βήμα στις απαξίες, η κοινωνία που θεωρεί την αυθαιρεσία ως ελευθερία την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αυθάδεια ως δημοκρατικό δικαίωμα, η κοινωνία που είχε αναγάγει τον Τσίπρα σε πολιτική προσωπικότητα, μπροστά στην δοκιμασία των δομών και των αντοχών της ακουλουθεί και εμπιστεύεται τον σοβαρό και υπεύθυνο πρωθυπουργό της , που σε δύο παράλληλες κρίσεις (Έβρος ,κορονοϊός), έδειξε τις αρετές του και κατάφερε να ενώσει τους Έλληνες.

Σίγουρα μετά την κρίση ο κόσμος μας δεν θα είναι πια ο ίδιος ,η ανθρωπότητα θα πρέπει να αλλάξει δομές και προσανατολισμό και πιστεύω ότι σε αυτό το νέο παγκόσμιο περιβάλλον είναι σημαντικό και θετικό για την πατρίδα μας το γεγονός ότι την οδηγεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Νεότερη Παλαιότερη