Κορονοϊός: Μέτρα προστασίας των εργαζομένων σε όλους τους Δήμους του Νομού Χανίων

Κορονοϊός: Μέτρα προστασίας των εργαζομένων σε όλους τους Δήμους του Νομού Χανίων

Την άμεση λήψη μέτρων προστασίας των εργαζομένων σε όλους τος Δήμους του Νομού Χανίων ζητά ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με γνώμονα ΖΩΗΣ, την προστασία της υγείας των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ αλλά και των ΠΟΛΙΤΩΝ που εξυπηρετούνται σε όλους τους Δήμους του νομού Χανίων ζητάμε από όλες τις αντίστοιχες δημοτικές αρχές την λήψη των ακόλουθων άμεσων μέτρων προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊου:

– Καθημερινή απολύμανση των κοινόχρηστων χώρων ευθύνης του κάθε δήμου με χλωριούχα καθαριστικά και αλκοολούχα διαλύματα.

– Υλικά απολύμανσης για την προσωπική υγιεινή των εργαζόμενων σε όλους τους χώρους (εισόδους, τουαλέτες, διαδρόμους).

– Κλείσιμο των υπηρεσιών όπου αυτό κρίνεται εφικτό.

Θέλουμε να δηλώσουμε με έμφαση ότι πρέπει να προστατευθούν και οι συνάδελφοι-σσες που δεν έχουν παιδιά ή μικρά παιδιά.

-Άμεσος περιορισμός ή και ΑΠΟΓΟΡΕΥΣΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΚΟΙΝΟΥ στα δημοτικά κτίρια ώστε να προστατευθεί η δημόσια υγεία και η υγεία των εργαζομένων καθώς επίσης και να διασφαλισθεί η λειτουργία των υπηρεσιών.

– Αναστολή λειτουργίας της πολεοδομίας, των οικονομικών και άλλων υπηρεσιών που εξυπηρετούν κοινό χωρίς να υπάρχει επίπτωση, οικονομική ή άλλη στην εξέλιξη των υποθέσεων των ενδιαφερόμενων πολιτών.

– Όπου χρειάζεται να είναι ανοικτές οι υπηρεσίες εξυπηρέτησης κοινού να λειτουργούν με ΠΡΩΣΟΠΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ .
Ελεγχόμενη είσοδο δημοτών σε όλες τις δημοτικές υπηρεσίες (ΚΕΠ, υπηρεσίες πρόνοιας )

-Όσες συναλλαγές είναι επείγουσες-απαραίτητες και είναι εφικτό, να γίνονται ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά.

-Προμήθεια και χορήγηση καθημερινά των απαραίτητων Μέτρων Ατομικής Προστασίας σε μάσκες προσώπου, γάντια μιας χρήσεως, γάντια εργασίας στις ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, στο ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, και όπου αλλού είναι απαραίτητο.

-Ιδιαίτερα μέτρα στους εργαζόμενους και τα μηχανήματα στην ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, με καθημερινό πλύσιμο, απολύμανση αυτοκινήτων, μηχανημάτων και των χώρων συγκέντρωσης των εργαζόμενων, με παροχή του απαραίτητου προληπτικού υλικού (μάσκες, γάντια χαρτικά, σαπούνια, αντισηπτικά, υλικά καθαριότητας στα πληρώματα).

-Ειδικά για το ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ
Καθημερινή απολύμανση όλων των χώρων, άμεση και ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού, Μέσα Ατομικής Προστασίας για τους εργαζόμενους όπως στα νοσοκομεία (μάσκες υψηλής αναπνευστικής προστασίας, στολές μιας χρήσης κ.α.).

Οι δημοτικές αρχές ΟΦΕΙΛΟΥΝ να δράσουν και να παρέχουν όλα τα μέσα προφύλαξης και προστασίας, αλλά και οι εμείς οι εργαζόμενοι έχουμε την ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ να χρησιμοποιούμε όλα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας και να παίρνουμε όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις.

Όλοι μαζί, εργαζόμενοι- πολίτες-δημοτικές αρχές ,ενωμένοι στον πόλεμο εναντία στην πανδημία του κορωνοϊου.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/3d18aD3
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη