Από το πρωί της Κυριακής ελληνικά στρατιωτικά φορτηγά μεταφέρουν αντιαρματικές πλάκες με σκοπό να ενισχύσουν τον φράχτη στον Έβρο. Βίντεο δείχνει πρόσφυγες και μετανάστες να επιχειρούν να ρίξουν τον φράχτη και τις ελληνικές δυνάμεις να απαντούν με δακρυγόνα.
«Μπαρούτι» συνεχίζει να μυρίζει η κατάσταση στον Έβρο για μία ακόμη ημέρα με χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που υποβοηθούνται από Τούρκους να περάσουν παράνομα στην Ελλάδα.
Τεταμένη ήταν και η χθεσινή (Σάββατο) μέρα στα ελληνοτουρκικά σύνορα.
Το απόγευμα και συγκεκριμένα γύρω στις 19:30 ξεκίνησε ρίψη μεγάλης ποσότητας δακρυγόνων από την τουρκική πλευρά που διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες.
Στις ρίψεις συμμετείχαν και τα τουρκικά σώματα ασφαλείας.
Όσον αφορά τις συλλήψεις το 12ωρο από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου (07/03), έως τις 18.00 το απόγευμα της ίδιας μέρας:
Οι ελληνικές δυνάμεις απέτρεψαν παράνομη είσοδο στην ελληνική επικράτεια σε 725 περιπτώσεις
Για την περίοδο από τις 06.00 του Σαββάτου 29 Φεβρουαρίου έως τις 18.00 του Σαββάτου 7 Μαρτίου τα στοιχεία είναι τα ακόλουθα:
Έχουν γίνει 280 συλλήψεις
Έχει αποτραπεί η παράνομη είσοδος σε 39.639 περιπτώσεις.
Βίντεο δείχνει πρόσφυγες και μετανάστες να επιχειρούν να ρίξουν τον φράχτη και τις ελληνικές δυνάμεις να απαντούν με δακρυγόνα.
Οπως φαίνεται και στο βίντεο, οι μετανάστες δένουν σχοινιά στον φράχτη και τραβάνε προκειμένου να τον ξηλώσουν πάντα σε συνεργασία των τουρκικών αρχών.
{https://twitter.com/akrokentrwos/status/1236597221702930432?s=20}
Ό,τι ζημιά έχει γίνει πάντως στον φτάχτη στον Έβρο, οι ελληνικές αρχές ήδη την έχουν αποκαταστήσει και ο φράχτης ενισχύεται.