Κορονοϊός - Γιατροί ΕΣΥ: “Μείνετε σπίτι” για να μην αναγκαστούμε να επιλέγουμε ποιος θα ζήσει - ΒΙΝΤΕΟ

Τους αυξημένους ρυθμούς και την πίεση που υφίσταται το Σύστημα Υγείας από την πανδημία του κορονοϊού εξηγούν ιατροί δημόσιων νοσοκομείων, κάνοντας έκκληση στους πολίτες να μείνουν σπίτι.

«Πρέπει όλοι να μείνετε σπίτι για να προφυλάξετε τους εαυτούς σας και τους οικείους από τη διασπορά. Μην μας αναγκάσετε να βρεθούμε στη δύσκολη θέση των Ιταλών συναδέλφων μας που πλέον επιλέγουν ποιον θα εισάγουν στη ΜΕΘ, ποιον θα αφήσουν να πεθάνει», λέει στον ΑΝΤ1 ο νοσηλευτής στη Μονάδα εμφραγμάτων του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, Παναγιώτης Τουχτίδης.

«Αυτές τις δύσκολες ώρες δεν χρειάζεται ούτε φόβος, ούτε πανικός αλλά ούτε εφησυχασμός. Θερμή παράκληση προς όλους τους ιδιώτες γιατρούς να συνδράμουν όσο και όπως μπορούν», προσθέτει ο παθολόγος από το Μαμάτσειο Κοζάνης, Δημήτρης Ντέμος.

Έκκληση απευθύνουν και οι γιατροί του νοσοκομείου αναφοράς «Σωτηρία». «Ο ρυθμός με τον οποίον έρχονται τα περιστατικά δεν μπορούμε να τον διαχειριστούμε αν δεν πάρουμε επιπλέον βοήθεια από άλλα νοσοκομεία. Δεν επαρκεί το προσωπικό» είπε ο καθ. παθολογίας -ογκολογίας του ΕΚΠΑ, Κωνσταντίνος Συρίγος.

Δείτε το βίντεο:



via Press24.gr https://ift.tt/3dnvEST
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη