Α. Τσαπέκος, πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης: Να τηρούμε αυστηρά τους κανόνες υγιεινής

Α. Τσαπέκος, πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης: Να τηρούμε αυστηρά τους κανόνες υγιεινής

Παρέμβαση μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο F/B για το θέμα του κορονοϊού έκανε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης κος Αλέκος Τσαπέκος καλώντας όλους να επιδείξουν προσοχή και υπευθυνότητα.

«Το πρόβλημα δεν είναι κυρίως εάν θα κολλήσουμε τον κορονοϊό, αλλά εάν εντός μικρού χρονικού διαστήματος έχουμε μεγαλύτερο αριθμό συνανθρώπων μας (που θα χρειάζονται νοσηλεία στο σύστημα υγείας) από εκείνον που μπορεί να εξυπηρετήσει το σύστημα . Αυτός είναι και ο λόγος που λαμβάνονται όλα αυτά τα μέτρα . Να μπορούν όλοι όσοι νοσήσουν (και χρειάζονται νοσηλεία ) να βρουν κρεβάτι.» τονίζει ο κος Τσαπέκος εξηγώντας πως τα μέτρα στοχεύουν στο «να έχουμε κρούσματα όσο γίνεται λιγότερα σε αριθμό και σε βάθος χρόνου ! Όχι πολλά σε μια μέρα!»

Ο κος Αλέκος Τσαπέκος και η κα Άσπα Τσιρλιάγκου

Να αποφύγουμε τον συνωστισμό εντός του φαρμακείου
Αναφερόμενος δε στα φαρμακεία τονίζει ότι οι φαρμακοποιοί , όπως και οι υπόλοιποι επαγγελματίες υγείας ,είναι στο πλευρό των συμπολιτών τους και των ασθενών τους . «Παραμένουμε ανοιχτοί και επιθυμούμε να μπορούμε να προσφέρουμε όσο χρόνο χρειαστεί , προκειμένου να σας εξυπηρετήσουμε , να σας καθοδηγήσουμε και να σας προστατέψουμε.» Μάλιστα δίνει μια σειρά από οδηγίες επισημαίνοντας ότι: Για ζητήματα που λύνονται με το τηλέφωνο, μην εισέρχεστε στο φαρμακείο. Να ακούνε προσεκτικά τις οδηγίες του φαρμακοποιού και του προσωπικού του φαρμακείου. Να εισέρχεται μόνο ένας από την οικογένεια του ασθενή ή μόνος του ο ασθενής. Μέσα στο φαρμακείο να εισέρχονται ταυτόχρονα το πολύ δυο άτομα και οι επόμενοι παραμένουν έξω και αναμένουν τη σειρά τους . «Αποφεύγουμε έτσι τον συνωστισμό εντός του φαρμακείου» σημειώνεται και επισημαίνεται ότι «Διατηρούμε απόσταση τουλάχιστον δύο βημάτων από τους άλλους . Καθόμαστε μακριά από τον πάγκο του φαρμακείου και αναμένουμε να εξυπηρετηθούμε. Παραμένουμε όσο χρόνο χρειαστεί και αποχωρούμε γρήγορα . Εάν βήχουμε ή φταρνιζόμαστε αποφεύγουμε να πάμε οι ίδιοι στο φαρμακείο.» Μάλιστα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να λάβουν μέτρα εξυπηρέτησης των ασθενών από την πόρτα.
Τέλος, ο πολύ έμπειρος πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης, προτρέπει όλους μας να τηρούμε αυστηρά τους κανόνες υγιεινής και όσα μέτρα ανακοινώνονται από τον υπουργείο υγείας και τον ΕΟΔΥ. « Να πειθαρχούμε στις οδηγίες που μας δίνουν οι γιατροί και οι φαρμακοποιοί και δεν κάνουμε του κεφαλιού μας.» σημειώνεται χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να παίρνουμε πρώτα τηλέφωνο και να ακολουθούμε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ καλώντας το 1135 και του γιατρού.
Στόχος μας είναι να προστατέψουμε τις ομάδες υψηλού κινδύνου
Ο κος Τσαπέκος μάλιστα θέτει μια ερώτηση σε όσους δεν πειθαρχούν: Αλήθεια θα επιθυμούσαν να κολλήσουν ο παππούς ή η γιαγιά τους που είναι ευάλωτοι και είναι αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο; «Στόχος μας είναι να προστατέψουμε τις ομάδες υψηλού κινδύνου» ανέφερε σημειώνοντας πως στόχος μας θα πρέπει να είναι να προστατέψουμε τις ομάδες υψηλού κινδύνου. «Τρώμε υγιεινά, κοιμόμαστε αρκετά, ασκούμαστε. Δεν αφήνουμε το άγχος και τον φόβο να μπει μέσα μας ή στο σπίτι μας. Και τα δύο ρίχνουν το ανοσοποιητικό μας, που είναι το οπλοστάσιο μας απέναντι σε κάθε εισβολέα, ιό ή μικρόβιο. Όσο καλύτερο ανοσοποιητικό, τόσο μικρότερος ο κίνδυνος να νοσήσουμε.» προτρέπει ο κος Τσαπέκος σημειώνοντας με νόημα πως ακολουθώντας και τηρώντας όλα τα παραπάνω, θα ξεπεράσουμε κάθε δυσάρεστη εξέλιξη και όλη αυτή η ιστορία θα μας μείνει σαν μια απλή ανάμνηση.

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/2vi9NuW
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.