Βόλος: Τέσσερα φροντιστήρια λειτουργούσαν παρά την απαγόρευση

Βόλος: Τέσσερα φροντιστήρια λειτουργούσαν παρά την απαγόρευση

Παρά τα έκτακτα μέτρα που λαμβάνονται από την κυβέρνηση για τον έλεγχο εξάπλωσης του κορονοϊού και της απαγόρευσης λειτουργίας και των φροντιστηρίων, σύμφωνα με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης Μαγνησίας, εντοπίστηκαν χθες να λειτουργούν τέσσερα μεγάλα φροντιστήρια, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Αρχικά έγινε σύσταση, αλλά αν υπάρξει επόμενη φορά τότε θα ενημερωθεί η αστυνομία και η εισαγγελία, δηλώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαίδευσης κ. Νάνος.
Από  τα 60 φροντιστήρια που ανήκουν στη δύναμη του Συλλόγου Φροντιστών,  η συντριπτική πλειοψηφία διεξάγει τα μαθήματα διαδικτυακά, εκτός από τις περιπτώσεις που εντοπίστηκαν να παρανομούν.
«Κανείς δεν ξέρει όμως τι συμβαίνει με τα 30 περίπου φροντιστήρια, που λειτουργούν παράνομα και κανείς δεν ελέγχει τις άδειές τους, παρότι το έχουμε ζητήσει από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση», σημείωσε.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Μαγνησίας, αντιλαμβανόμενος τη σοβαρότητα της κατάστασης σχετικά με τη διάδοση του κορωνοϊού και σεβόμενος πλήρως τις αποφάσεις της Πολιτείας, αποφάσισε να τηρήσει απαρέγκλιτα την απαγόρευση λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών μονάδων της χώρας, τουλάχιστον για τις επόμενες δεκαπέντε ημέρες, επομένως και τα Φροντιστήρια Μ. Εκπαίδευσης.

«Κύρια μέριμνά μας, πάνω απ' όλα, είναι η δημόσια υγεία και δη η υγεία των μαθητών μας, των συγγενικών τους προσώπων και των εργαζομένων μας. Προς αυτή την κατεύθυνση, λοιπόν, καλούμε τους συναδέλφους μας να σεβαστούν τις αποφάσεις της Πολιτείας, των υπουργείων Υγείας και Παιδείας, του Συλλόγου μας και της Ομοσπονδίας μας και να μη δράσουν απερίσκεπτα και αυτοβούλως. Καλούμε παράλληλα όλους όσοι είναι επιφορτισμένοι δια του νόμου, να ελέγχουν τη νομιμότητα και να πράξουν τα δέοντα, επιβάλλοντας την τήρηση του νόμου. Και μάλιστα τους καλούμε να ελέγξουν πάσης φύσεως παρατυπία, που ενδέχεται να λάβει χώρα, όχι μόνο από νομίμως αδειοδοτημένα φροντιστήρια – τα οποία θέλουμε να πιστεύουμε, πως θα τηρήσουν ευλαβικά τις οδηγίες – αλλά και μη αδειοδοτημένα «φροντιστήρια», αλλά και όλους τους «ιδιαιτεράδες» (διορισμένους και μη), οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι την ευκαιρία – μη νόμιμοι όντας – θα επιδιώξουν να προβάλουν τον εαυτό τους ως δήθεν «υπεύθυνο» και «συνεπή» στη δουλειά του, αγνοώντας επιδεικτικά τη σοβαρότητα του θέματος. Καλούμε, επίσης, γονείς, παιδιά, καθηγητές, να επιδείξουν τη δέουσα κατανόηση, αντιλαμβανόμενοι τη δυσκολία της κατάστασης. Η υπευθυνότητα επιβάλει την τήρηση των κανόνων, που διασφαλίζουν τη δημόσια υγεία και κατ' επέκταση την υγεία των μαθητών και των οικογενειών τους, αλλά και των εργαζομένων στα φροντιστήριά μας και γι' αυτό καλούμε τους γονείς, να αποδοκιμάσουν εντόνως όλους αυτούς, που θα τους «πουλήσουν» αυτή την ιδιότυπη υπευθυνότητα και τους κατά τον νόμο υπευθύνους να αναλάβουν αποφασιστική δράση, σε όποια περίπτωση προκύψει παράβαση της απόφασης, επιβάλλοντας και τις προβλεπόμενες κυρώσεις. Με λίγα λόγια, μην βάζετε στο σπίτι σας οποιονδήποτε μπορεί να μεταδώσει τον ιό και ο οποίος έρχεται σε άμεση επαφή με άλλους μαθητές. Σε κάθε περίπτωση οι επαγγελματίες φροντιστές εκπαιδευτικοί θα μεριμνήσουν, ώστε οι ώρες που θα χαθούν, να αναπληρωθούν, όταν επιτρέπει η λειτουργία του φροντιστηρίου ή να καλυφθούν με εξ αποστάσεως διδασκαλία».

 

πηγή: e-thessalia

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/2WbSjeN
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.