Κορονοϊός: Αρνητικό το πρώτο τεστ της Μέρκελ

photo: EPA

Σε τεστ για τον κορονοϊό υπεβλήθη σήμερα η Καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ.

Πριν λίγο ο εκπρόσωπος της Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ, δήλωσε προς το αποτέλεσμα του πρώτου τεστ για τον κορονοϊό ήταν αρνητικό. Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος παραμένει από χθες σε προληπτική καραντίνα, καθώς ο γιατρός που την εμβολίασε την Παρασκευή κατά του πνευμονιόκοκκου βρέθηκε στο μεταξύ θετικός στον COVID-19 και θα υποβληθεί σε νέα εξέταση αύριο.

Εξάπλωση σε Γερμανία - Γαλλία

Διαρκή εξάπλωση σημειώνει ο κορονοϊός στην Ευρώπη όπου πλέον υπάρχουν 674 νεκροί στη Γαλλία και 86 στη Γερμανία. Αναλυτικά, η επιδημία του κορονοϊού έχει σκοτώσει τουλάχιστον 674 ανθρώπους στη Γαλλία στους οποίους περιλαμβάνεται για πρώτη φορά ένας νοσοκομειακός γιατρός. Στη Γερμανία ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έχει αυξηθεί στα 22.672 και 86 άνθρωποι είναι νεκροί, σύμφωνα με καταμέτρηση της δημόσιας υπηρεσίας υγείας, Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI).

Μεταξύ Σαββάτου και Κυριακής, 112 επιπλέον θάνατοι καταγράφηκαν στα γαλλικά νοσοκομεία, με τις αρχές να γνωρίζουν ότι πιθανόν να επήλθαν και άλλοι θάνατοι στην πόλη ή σε γηροκομεία. Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 1.559 και πλέον ανέρχεται σε 16.018.

Ο αριθμός των νοσηλευόμενων ασθενών ανήλθε σε 7.240, εκ των οποίων 1.746 είναι σε μονάδες εντατικής θεραπείας (με σχεδόν το ένα τρίτο αυτών των σοβαρών περιστατικών να έχουν ηλικία μεταξύ 40 και 65 ετών).

"Η κατάσταση θα συνεχίσει να επιδεινώνεται τις επόμενες ημέρες προτού τα αποτελέσματα του αυστηρού περιορισμού επιβραδύνουν την επιδημία", δήλωσε ο γενικός διευθυντής Υγείας Ζερόμ Σαλμόν απηχώντας τις δηλώσεις του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν σε εβδομαδιαία εφημερίδα. "Το κύμα είναι εδώ".

Παράλληλα, η υφυπουργός Οικολογικής Μετάβασης Εμανουέλ Βαργκόν ανακοίνωσε σήμερα ότι διαγνώστηκε με τον κορονοϊό, και έγινε το τρίτο μέλος της γαλλικής κυβέρνησης που προσβάλλεται από τον Covid-19 "Σήμερα διαγνώστηκα θετική στον Covid-19. Έχω μόνο ήπια συμπτώματα επί του παρόντος", δήλωσε η υφυπουργός στο Twitter. "Εφαρμόζω τον κανόνα: μένω στο σπίτι για να ξεκουραστώ και για να προστατεύσω τους άλλους".

Ο ιός έχει προσβάλει επίσης τον υπουργό Πολιτισμού Φρανκ Ριστέρ και την έτερη υφυπουργό Οικολογικής Μετάβασης Μπρυν Πουαρσόν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



via Ειδησεις https://ift.tt/3dirY53
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη