Κορονοϊός: Η αποκάλυψη Τσιόδρα για τους καπνιστές

Κορονοϊός: Η αποκάλυψη Τσιόδρα για τους καπνιστές

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 35 νέα κρούσματα κορονοϊού αναβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 530. 98 από τα κρούσματα αυτά έχουν απροσδιόριστη πηγή μετάδοσης. Τα περισσότερα επιβεβαιωμένα εξακολουθούν να είναι στην Αθήνα ενώ έχουν ελεγχθεί περίπου 8.000 δείγματα για την παρουσία του νέου ιού. 100 ασθενείς νοσηλεύονται εκ των οποίων 18 είναι διασωληνωμένοι.

Στην ενημέρωση των ιατρικών συντακτών ο κ. Τσιόδρας αποκάλυψε το αν και κατά πόσο απροστάτευτοι είναι οι καπνιστές στον νέο κορονοϊό. Συγκεκριμένα τόνισε πως «Κάποια πειραματικά δεδομένα που αφορούν και ανθρώπους δίπλα στους καπνιστές, κατά κάποιον τρόπο έχουν αυξημένα επίπεδα του υποδοχέα και κατ' αναλογία περισσότερες πόρτες και παράθυρα για είσοδο του ιού στον οργανισμό τους. Εγώ θα πω αυτό στους ανθρώπους που καπνίζουν, τους φίλους συμπολίτες μας: η επιλογή είναι καθαρά δική τους»

Ακόμα και οι καπνιστές χωρίς χρόνια νοσήματα φαίνεται να έχουν υψηλότερη συχνότητα αναπνευστικών λοιμώξεων και αυξημένη σοβαρότητα των συμπτωμάτων τόνισε. 

«Έσπασε» ο Σωτήρης Τσιόδρας

Στη σημερινή ενημέρωση ο Σωτήρης Τσιόδρας ήταν φανερά φορτισμένος και ήταν ολοφάνερο ότι σε πολλά σημεία της ομιλίας του δύσκολα του έβγαιναν οι λέξεις.

Για μια ακόμα φορά απηύθυνε κραυγή αγωνίας προς όλους τους πολίτες ώστε να σεβαστούν τα μέτρα πρόληψης και τα όσα έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση.

"Είναι οι πατεράδες μας και οι μανάδες μας" είπε φανερά φορτισμένος ο εκπρόσωπος του υπ. Υγείας, μιλώντας για τις ευπαθείς ομάδες αλλά για τις ηλικίες όσων έχουν πεθάνει μέχρι στιγμής.

Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε πως είναι κρίμα για όλους αυτούς που σέβονται το "Μένουμε Σπίτι", να τους χαλούν την εικόνα κάποιοι που το παίρνουν αψήφιστα.

Διαβάστε επίσης:

Τσιόδρας για κορονοϊό: 35 νέα κρούσματα, 530 ο συνολικός αριθμός

Κορονοϊός Ελλάδα: Αυτή είναι η πρώτη επιδημιολογική έκθεση ΕΟΔΥ

Η νέα ΠΝΠ για τον Κορονοϊο: Πως θα γίνει η αναστολή συμβάσεων εργασίας, η αίτηση και τα 800 ευρώ



via Ειδησεις https://ift.tt/2U7s47O
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη