Χαρδαλιάς: Πριν από 24 μέρες η Ιταλία είχε τα δικά μας δεδομένα

Χαρδαλιάς: Πριν από 24 μέρες η Ιταλία είχε τα δικά μας δεδομένα

Κορονοϊός: Ακόμα 35 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσίοδρα με τον συνολικό αριθμό να φτάνει πλέον τους 530. 98 κρούσματα έχουν απροσδιόριστη πηγή. Εχουν ελεγχθεί 8.000 δείγματα ενώ από όσους νοσηλεύονται, οι 18 είναι διασωληνωμένοι.

Εξιτήριο έχουν πάρει 19 συμπολίτες μας. Η πλειονότητα όσων νοσηλεύονται έχει σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, το 54% είναι άνδρες, ενώ το 47% εξ αυτών είναι άνω των 65 ετών.

Συνολικά στην Ελλάδα, 13 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορωνοϊό, και οι 12 είχαν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, ενώ ο 13ος ήταν άνω των 80. Ο μέσος όρος των ανθρώπων που άφησαν την τελευταία τους πνοή ήταν τα 76 έτη. Οπως σημείωσε ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ: «Σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων, παραμένουμε στις εκτιμήσεις των προβλέψεών μας. Αναμένουμε μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων.

Αυτή θα είναι ανάλογη της προσπάθειάς μας και το αν θα τηρήσουμε τ μέτρα που έχει πάρει η πολιτεία.

Χαρδαλιάς: Πριν από 24 μέρες η Ιταλία είχε τα δικά μας δεδομένα

Παίρνοντας τον λόγο ο Νίκος Χαρδαλιάς επεσήμανε πως τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας και πως οι επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες.

Μάλιστα για να "ταρακουνήσει" παραπάνω τους πολίτες, ανέφερε πως η Ιταλία πριν 24 μέρες είχε περίπου τα κρούσματα και τους νεκρούς που έχουμε εμείς σήμερα.

Τόνισε πως η πλειοψηφία των πολιτών δείχνει ευθύνη και ακολουθεί τα μέτρα, ωστόσο κάποιοι τα αψηφούν και πρέπει όλοι να κάνουν δική τους υπόθεση τον περιορισμό της εξάπλωσης.

Αναφέρθηκε στις μεγάλες προσπάθειες που γίνονται για επαναπατρισμό των Ελλήνων από πολλές χώρες του εξωτερικού.

"Το τέλος είναι πιο κοντά αν κάνουμε όλοι ότι πρέπει" είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Χαρδαλιάς.



via Ειδησεις https://ift.tt/2vJYsnS
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη