Κορονοϊός: Διπλασιάστηκαν οι θάνατοι μέσα σε μία μέρα στην Ισπανία - Πρώτο θύμα σε Αυστρία και Ιρλανδία

Το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας ανακοίνωσε τον διπλασιασμό των θανάτων από το Covid-19 σε μία ημέρα, από 47 χθες στους 84 σήμερα.

Στο μεταξύ, ανακοινώθηκε και το πρώτο θύμα στην Αυστρία. Ένας 69χρονος άνδρας, ο οποίος έπασχε από χρόνια νόσο και είχε επιστρέψει πρόσφατα από ταξίδι στην Ιταλία, έχασε την μάχη σήμερα, 12 Μαρτίου, σε νοσοκομείο της Βιέννης. Εν τω μεταξύ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην χώρα βρίσκονται σε έξαρση και έφθασαν στα 302. Για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, απαγορεύονται από σήμερα οι επισκέψεις ασθενών στα δημοτικά νοσοκομεία της Βιέννης.

Ο Αυστριακός υπουργός Υγείας Ρούντολφ 'Ανσομπερ επιβεβαίωσε το μεσημέρι την έντονη αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού, αναφέροντας ότι, ενώ χθες το πρωί καταγράφονταν 202 κρούσματα, σήμερα, 12 Μαρτίου, ο αριθμός τους έχει ανέλθει στα 302.

Ένας νεκρός και αυξάνονται τα κρούσματα στην Ιρλανδία

Η Ιρλανδία κλείνει σχολεία, πανεπιστήμια και ιδρύματα παιδικής φροντίδας μέχρι τις 29 Μαρτίου και επιβάλλει περιορισμούς σε όλες τις συγκεντρώσεις σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, δήλωσε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Λίο Βαράντκαρ. Οι αρχές συμβουλεύουν την ματαίωση των εκδηλώσεων με την συμμετοχή άνω των 5.000 ανθρώπων σε εξωτερικούς και άνω των 100 σε εσωτερικους χώρους.

Η Ιρλανδία ανακοίνωσε τον πρώτο θάνατο από το Covid-19 χθες, ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε την ίδια ημέρα από 34 σε 43.

621 κρούσματα στη Νορβηγία

Η Νορβηγία θα ανακοινώσει το κλείσιμο των σχολείων και των νηπιαγωγείων με στόχο την επιβράδυνση της εξάπλωσης της επιδημίας, μετά την λήψη του αντίστοιχου μέτρου από την Δανία.

Από την ανακοίνωση του πρώτου κρούσματος του ιού στις 26 Φεβρουαρίου, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 621.

Τι ανακοίνωσε η πολωνική κυβέρνηση

Η Πολωνία πρόκειται να κηρυχθεί σε κατάσταση επιδημικής απειλής, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Λούκας Σουμόβσκι, μετά την κήρυξη χθες πανδημίας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Ο πρόεδρος της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα ζήτησε από τις πολωνικές τράπεζες να επιτρέψουν στους πελάτες τους να καθυστερήσουν την αποπληρωμή των δόσεων των δανείων για διαστημα μηνών εξαιτίας της επιδημίας.

109 κρούσματα στη Φινλανδία

Η πρωθυπουργός της Φινλανδίας Σάνα Μαρίν δήλωσε ότι η κυβέρνηση συνιστά την ακύρωση των δημόσιων συγκεντρώσεων άνω των 500 ατόμων μέχρι το τέλος του Μαΐου εξαιτίας της επιδημίας.

Το Φινλανδικό Ινστιτούτο Υγείας ανακοίνωσε ότι τα κρούσματα της επιδημίας αυξήθηκαν κατά 50 σε μία ημέρα για να φθάσουν τα 109.

via Press24.gr https://ift.tt/2WbeEZY

RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.