Κορονοϊός Ελλάδα: Πού να απευθυνθείτε αν δεν έχετε οικογενειακό γιατρό

Κορονοϊός Ελλάδα: Πού να απευθυνθείτε αν δεν έχετε οικογενειακό γιατρό

Νέα κρούσματα κορονοϊού στην χώρα μας ανακοινώθηκαν στην νέα ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας. Παράλληλα έγινε αναφορά και στο γεγονός ότι πολλοί πολίτες δεν έχουν οικογενειακό γιατρό με τον οποίο πρέπει να επικοινωνούν μαζί του σε περίπτωση που παρουσιάσουν συμπτώματα.

Οπως αναφέρθηκε στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, όσοι δεν έχουν οικογενειακό γιατρό, προκειμένου να απευθυνθούν όταν παρουσιάσουν, τα συμπτώματα κορονοϊού, δεν θα πρέπει να ανησυχούν.

Οι πολίτες θα μπορούν να απευθύνονται στα νοσοκομεία αναφοράς και τις επόμενες ημέρες σε συνεργασίας με τους συλλόγους της κάθε κοινότητας, αλλά και μέσω της τηλεϊατρικής, θα μπορούν να απευθύνονται εκεί προκειμένου να ζητήσουν βοήθεια.

Παράλληλα ο κ. Κοντοζαμάνης ανέφερε ότι τα τεστ για τον κορονοϊό, ειναι δωρεάν και πραγματοποιούνται ήδη στον δήμο Αθηναίων, ενώ σύντομα θα γίνονται δωρεάν και σε ιδιωτικά εργαστήρια.

Κορονοϊός - Τσιόδρας: 26 νεκροί, 892 κρούσματα - Είμαστε στην αρχή της μάχης

Σύμφωνα με τον Σωτήρη Τσιόδρα, παγκοσμίως καταγράφηκαν 492.000 κρουσματα και 22.000 θάνατοι.

Στην Ελλάδα έχουμε 71 νέα κρούσματα, συνολικά 892, 57 είναι σε ΜΕΘ και 54 διασωληνωμένοι. Οι νεκροί πλέον φτάνουν τους 26.

Όπως εξήγησε ο κ. Τσιόδρας πρόκειται για 21 άντρες και 5 γυναίκες - όλοι είχαν υποκείμενο νόσημα εκτός από έναν.

Τσιόδρας: Δεν έχουμε περάσει τον κίνδυνο, είμαστε στην αρχή

Σε καμία περίπτωση δεν έχουμε ξεπεράσει τον κίνδυνο, είμαστε στην αρχή της μάχης, τόνισε. Ο ιός μπορεί να προκαλεί σοβαρή επιπλοκή και σε νέους, όπως το είδαμε και στον γερμανό καθηγητή. Στον ασθενή χορηγούνταν ειδική αγωγή, σημείωσε Ωστόσο, δεν αφορά η επιπλοκή αυτή μεγάλο ποσοστό ασθενών.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι εγκρίθηκε θεραπευτικό πρωτόκολλο για θεραπεία ασθενών και ο ΕΟΔΥ παρακολουθεί και εκτιμά την επιδημία στην πατρίδα μας.

Ο ίδιος τόνισε ότι έχει αυξηθεί η μετάδοση στην κοινότητα στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και οι επιστήμονες εκτιμούν συνεχιζόμενη αύξηση, σημειώνοντας ότι ο ιός θα διασπαρεί με μεγάλη ταχύτητα.

Η εικόνα από την Ιταλία και την Ισπανία είναι τόσο άσχημη, που οι επιστήμονες είναι πολύ ανήσυχοι. Εμείς ευελπιστούμε σε μείωση της επιδημικής καμπύλης, είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Πρόσθεσε ότι ο πληθυσμός που πρέπει να προστατευθεί και να πάρει θεραπεία είναι οι ηλικιωμένοι και πρόσθεσε ότι βρισκόμαστε σε περίοδο χαμηλής δραστηριότητας στην Ελλάδα της γρίππης. Για το τελευταίο σημείωσε ότι έχουν καταγραφεί 99 θάνατοι, με μέση ηλικία θανάτων 66 έτη.

«Δεν είμαστε σε κατάσταση εφησυχασμού παρά την ικανοποιητική εξέλιξη της επιδημίας στη χώρα μας. Παρακαλώ όλους να τηρούμε τα μέτρα αποστασιοποίησης», τόνισε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Χαρδαλιάς: Ο κορονοϊός δεν κάνει εξαιρέσεις

Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι ο κορονοιός δεν κάνει εξαιρέσεις, δεν σημαίνει ότι πέρα από τις ευπαθείς ομάδες οι υπόλοιποι είναι ασφαλείς, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο περιορισμός μετακινήσεων δεν ισχύει για τις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας, διευκρίνισε ο ίδιος. Έχουν ελευθερία κινήσεων μόνο για να ασκήσουν τα καθήκοντά τους, συμπλήρωσε.

«Για όλα τα υπόλοιπα ισχύει ότι ισχύει με την βεβαίωση και για τους υπόλοιπους πολίτες μας», εξήγησε ο κ. Χαρδαλιάς, προσθέτοντας ότι οι έλεγχοι καραντίνας κατά το επόμενο τριήμερο θα είναι σαρωτικοί

Συνεχίζουμε ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί, να δίνουμε την μάχη σε αυτόν τον αόρατο εχθρό, τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Όσο πιο πειθαρχημένα και με συνέπεια τηρούμε τα μέτρα, θα επιστρέψουμε πίσω. Δεν χαλαρώνουμε, μένουμε σπίτι, η προσπάθεια συνεχίζεται.via Ειδησεις https://ift.tt/2JfSGNE
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.