Παυλόπουλος: θα παραμείνω συνεπής υπερασπιστής και υπέρμαχος του Ολυμπιακού πνεύματος

Από τη ΔΟΕ για την προσφορά του στο Ολυμπιακό Κίνημα βραβεύτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Η βράβευση έγινε σε μία σεμνή τελετή στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας από τον πρόεδρο της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ. Κατά την αντιφώνησή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, απευθυνόμενος στον Τόμας Μπαχ, επεσήμανε ότι "η διάκριση αυτή αποκτά τόσο μεγαλύτερη αξία για μένα, όσο προέρχεται, κ. πρόεδρε, από εσάς. Επαναλαμβάνω λοιπόν όσα επισήμανα στις 9 Οκτωβρίου 2019, όταν σας επέδωσα το Παράσημο του Μεγαλοσταύρου του Τάγματος του Φοίνικος ως συμβολική αλλά και έμπρακτη αναγνώριση των εμβληματικών υπηρεσιών σας κατά την θητεία σας ως Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, με την ελπίδα μάλιστα ότι η θητεία αυτή θα ανανεωθεί, επαξίως, στην Αθήνα το 2021" και πρόσθεσε ακολούθως:

"Συγκεκριμένα εμείς, οι Έλληνες, ιστορικοί θεματοφύλακες της μακραίωνης παράδοσης της Αρχαίας Ολυμπίας και των Ολυμπιακών Αγώνων, σας αναγνωρίζουμε την αταλάντευτη αφοσίωσή σας στο Ολυμπιακό πνεύμα και στα Ολυμπιακά ιδεώδη. Αφοσίωση την οποία αποδεικνύει, με τον πιο ουσιαστικό τρόπο, και το γεγονός ότι κατά την διάρκεια της Προεδρίας σας τόσον η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων όσο και η διεξαγωγή τους, εν γένει, γίνονται με πλήρη και υποδειγματικό σεβασμό των αρχών και αξιών, τις οποίες εκπέμπουν, διαχρονικώς και σε ολόκληρη την ανθρωπότητα, το Ολυμπιακό πνεύμα και τα Ολυμπιακά ιδεώδη. Οφείλω δε να επισημάνω ότι προς την κατεύθυνση αυτή έχουν συμβάλει, τα μέγιστα, τόσον η προγενέστερη διάκρισή σας ως κορυφαίου Ολυμπιονίκη όσο και η ευρύτατη Ουμανιστική σας Παιδεία. Να είσθε βέβαιος ότι με τον τρόπο αυτόν η προεδρία σας στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή προσφέρει, επιπλέον, μεγάλες υπηρεσίες στην ειρήνη, στη Δημοκρατία, στον πολιτισμό μας, εν τέλει δε στον ίδιο τον άνθρωπο".

Όπως υπογράμμισε: "Σας ευχαριστώ, εκ νέου, θερμώς και σας διαβεβαιώ ότι και μετά τη λήξη της θητείας μου θα παραμείνω συνεπής υπερασπιστής και υπέρμαχος του Ολυμπιακού πνεύματος και των Ολυμπιακών ιδεωδών".



via Press24.gr https://ift.tt/2vgqUNK
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη