Ομοσπονδία ΕΒΕ Χίου: Προσοχή στις “παγίδες” του ασφαλιστικού

Ομοσπονδία ΕΒΕ Χίου: Προσοχή στις

Τις έντονες αντιρρήσεις της για τις τροποποιήσεις που προωθεί η Κυβέρνηση σχετικά με το νέο ασφαλιστικό πλαίσιο που αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες, εκφράζει η Ομοσπονδία ΕΒΕ Χίου. Επισημαίνει δε την "παγίδα", όπως λέει, με τη χαμηλότερη κατηγορία. Συγκεκριμένα σε σχετικό δελτίο τύπου αναφέρει:

"Με τις νέες διατάξεις του Ν.4670/2020(ΦΕΚ43/ΤΑ/28.02.2020) περί Ασφαλιστικής μεταρρύθμισης και Ψηφιακού μετασχηματισμού του ΕΦΚΑ , μεταξύ άλλων θεσπίζεται νέο πλαίσιο που αφορά στους Ελεύθερους Επαγγελματίες.
Με το νέο εισφοροδοτικό σύστημα θεσπίζονται έξι ασφαλιστικές κατηγορίες για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους με κατώτατη την πρώτη και ανώτατη την έκτη.
Η πρώτη ασφαλιστική κατηγορία λοιπόν που αντιστοιχεί στο ποσό των 210 ευρώ, είναι χαμηλότερης κλίμακας υγείας σε χρήμα καθώς και σε είδος, πράγμα που σημαίνει ότι ο επαγγελματίας που θα χρειαστεί νοσηλεία σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο θα δικαιούται λιγότερες παροχές. Επίσης όταν χρειαστεί γυαλιά οράσεως θα δικαιούται το ποσό των 80 ευρώ αντί των 100.
Στη νέα εγκύκλιο δεν υπάρχουν διευκρινήσεις για τις διαφορές στις παροχές μεταξύ των 6 κατηγοριών.
Μ'αυτόν τον τρόπο πλήθος επαγγελματιών θα πέσει στην «παγίδα»της χαμηλότερης κατηγορίας χωρίς να του δίνεται ξεκάθαρα η δυνατότητα επιλογής. Μετά την ανακοίνωση ότι το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης ανεβαίνει στα 72 έτη, ακολουθούν οι λιγότερες παροχές στην υγεία.
Δυστυχώς για ακόμη μια φορά, αποδεικνύεται ότι η Κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει εν κρυπτώ τροποποιήσεις νομοθετικού περιεχομένου, εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι οι πολίτες έχουν εστιάσει την προσοχή τους στο προσφυγικό-μεταναστευτικό και την έξαρση του Κορωναιού στη χώρα μας.
Η Ο.Ε.Β.Ε. Χίου καταγγέλλει τις τροποποιήσεις της Κυβέρνησης που θεσπίζονται κάτω από το τραπέζι εις βάρος των πολιτών!!".

The post Ομοσπονδία ΕΒΕ Χίου: Προσοχή στις "παγίδες" του ασφαλιστικού appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/2TLki3x
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.