Κορονοϊός: Νέες συστάσεις και έκκληση του ΕΟΔΥ προς τους πολίτες

Έκκληση προς τους πολίτες εκείνες, που δεν ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, και έχουν ήπια συμπτώματα ίωσης, να μην προσέρχονται στα δημόσια νοσοκομεία για να εξεταστούν για τον κορονοϊό, απευθύνει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Όπως επισημαίνει ο ΕΟΔΥ σε ανακοίνωσή του, υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης της νόσου σε ευπαθείς ομάδες, αλλά και να εκτεθούν οι ίδιοι στον SARS-CoV-2 σε περίπτωση που δεν νοσούν ήδη. Ο ΕΟΔΥ έχει υιοθετήσει κριτήρια εργαστηριακού ελέγχου σύμφωνα με τις Οδηγίες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC), υπογραμμίζεται.

Ο ΕΟΔΥ διευκρινίζει στη συνέχεια ότι δίνεται προτεραιότητα για την εξέταση "στους συμπολίτες μας με σοβαρή αναπνευστική νόσο, καθώς και σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας με χρόνια προβλήματα υγείας". Επαναλαμβάνει ότι το πιο αποτελεσματικό μέτρο περιορισμού της επιδημίας, "είναι ο περιορισμός κατ' οίκον με την εμφάνιση συμπτωμάτων ίωσης για τα άτομα που δεν ανήκουν σε ευπαθή ομάδα".

Καλεί τέλος, όσους έχουν ήπια συμπτωματολογία ή αναζητούν γενικές πληροφορίες για τον νέο κορονοϊό, να μην καλούν τον ΕΟΔΥ, αλλά να απευθύνονται στον προσωπικό τους ιατρό.via Press24.gr https://ift.tt/38OZzQy
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.