Μένουμε σπίτι: Ο Σπύρος Παπαδόπουλος μιλά για την υγειά μας

photo: Eurokinissi

Νέο σποτ από την Πολιτική Προστασία με τον Σπύρο Παπαδόπουλο, ιδιαίτερα δημοφιλή από την εκπομπή «Στην υγειά μας ρε παιδιά», που τώρα μιλά για τον κορονοϊό και την ανάγκη να τηρούμε όλοι και ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι τα έκτακτα μέτρα: Μένουμε σπίτι για να έχουμε την υγειά μας.

Αυτό είναι το νέο σποτ που κυκλοφόρησε η Πολιτική Προστασία με τον ηθοποιό Σπύρο Παπαδόπουλο για τον κορονοϊό. Ο δημοφιλής ηθοποιός από την εκπομπή «Στην υγειά μας ρε παιδιά», τώρα μιλά για τον κορονοϊό και την ανάγκη να τηρούμε όλοι και ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι τα έκτακτα μέτρα: Μένουμε σπίτι για να έχουμε την υγειά μας.

Μένουμε σπίτι: Ο Σπύρος Παπαδόπουλος για τον κορονοϊό και την υγειά μας ρε παιδιά

Δείτε το νέο σποτ

{https://twitter.com/GSCP_GR/status/1238729363350343680?s=20}

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σε απόλυτη συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ και με σκοπό την παροχή έγκυρης ενημέρωσης στους πολίτες, προχώρησε στην έκδοση 8 χρήσιμων οδηγιών προς τις ευπαθείς ομάδες για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας από τη νόσο COVID-19.

Η νέα ενημερωτική αυτή πρωτοβουλία της ΓΓΠΠ εντάσσεται στην καμπάνια που έχει ξεκινήσει η ΓΓΠΠ για τον Κορονοϊό με τίτλο: "Δεν φοβόμαστε- Προστατευόμαστε/ Μένουμε σπίτια μας".

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα επιστημονικά δεδομένα για τη λοίμωξη από το νέο κορονοϊό COVID-19, τα ηλικιωμένα άτομα καθώς και άτομα οποιασδήποτε ηλικίας με χρόνια υποκείμενα νοσήματα (π.χ. χρόνια αναπνευστικά νοσήματα, κακοήθειες κτλ), ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου για εμφάνιση σοβαρής νόσου και επιπλοκών.

Κατά συνέπεια για αυτές τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού κρίνεται ιδιαίτερα αναγκαία η συστηματική εφαρμογή όλων των μέτρων για την πρόληψη της μετάδοσης και διασποράς του νέου κορονοϊού, με έμφαση στα ακόλουθα:

  • Να αποφεύγουν επαφές με άτομα με συμπτωματολογία λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος
  • Να αποφεύγουν όλα τα μη απαραίτητα ταξίδια, ιδιαίτερα σε περιοχές ή χώρες με επιβεβαιωμένη μετάδοση του ιού στην κοινότητα
  • Να εφαρμόζουν την υγιεινή των χεριών και να αποφεύγουν την επαφή των χεριών με το πρόσωπο (μάτια, μύτη, στόμα)
  • Να συμμορφώνονται στη χρόνια φαρμακευτική αγωγή που ενδεχομένως λαμβάνουν και στις οδηγίες των θεραπόντων ιατρών
  • Να αποφεύγουν χώρους συγχρωτισμού, κοινωνικών συναναστροφών μαζικού χαρακτήρα και εκδηλώσεων
  • Να επικοινωνούν άμεσα με τον θεράποντα ιατρό σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος και να επιμένουν σε ιατρική αξιολόγηση
  • Να αποφεύγουν επισκέψεις σε νοσηλευόμενους ασθενείς
  • Να αποφεύγουν επισκέψεις σε χώρους υπηρεσιών υγείας χωρίς σοβαρό λόγο

 

Για περισσότερες πληροφορίες, καλέστε στο 1135via Ειδησεις https://ift.tt/2WgBCin
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.