Η θεωρία του χάους, ο κορονοϊός στο ποδόσφαιρο και τα άδεια γήπεδα


Σε τέτοιες στιγμές, οτιδήποτε δεν έχει να κάνει με το ζήτημα που μας αφορά όλους, παγκοσμίως, δείχνει περιττό. Ωστόσο, θέλοντας και μη, η ζωή συνεχίζεται και θα το περάσουμε κι αυτό. Αλλωστε η Ελλάδα δεν έχει περάσει και λίγα, εσχάτως. Καλό ότι χώρα πήραμε μέτρα, αυστηρά, ίσως αρκετά πιο έγκαιρα από άλλες χώρες. Τουλάχιστον έτσι δείχνει ως τώρα, με 190 κρούσματα και τρεις, ως έγινε γνωστό το πρωί του Σαββάτου, νεκρούς… Αν βέβαια σε μια εβδομάδα τα νούμερα, που εννοείται το απεύχομαι, έχουν ανέβει πολύ, θα μιλάμε διαφορετικά.

Είναι πρωτόγνωρες οι στιγμές που ζούμε, είναι αδιανόητες, είναι απίστευτες, δίχως υπερβολή. Πώς λέει ότι «αν μια πεταλούδα πετάξει στον Αμαζόνιο, μπορεί να βρέξει στην Κίνα». Ε, η θεωρία του χάους βρήκε πλήρη εφαρμογή: αν ένας παγκολίνος δαγκώσει κάποιον στην Κίνα, μπορεί να αρρωστήσει το 1/3 του πλανήτη (σ.σ. ως είναι οι πλέον δυσοίωνες εκτιμήσεις αναφορικά με τα κρούσματα). Και είναι τόσο πρωτόγνωρο όλο αυτό που, νομοτελειακά, οδηγεί στην ακύρωση δεδομένων που ούτε καν είχαμε διανοηθεί… 

Πάμε και στα δικά μας. Όλα έδειχναν ότι το Σαββατοκύριακο θα είχε δράση σε Αγγλία και Γερμανία, όσο κι αν μας… κακοφαίνεται, έκαναν το αυτονόητο. Ειδικά στο Νησί, όπου το διάγγελμα του Μπόρις Τζόνσον προκάλεσε θυμηδία και γέλωτα… Πρόκειται για ένα πολιτικό παρατράγουδο, όνειδος στην πρωθυπουργική ιστορία της Αγγλίας και στην καρέκλα που κάθονταν κάποτε ο Ουίνστον Τσόρτσιλ και η Μάργκαρετ Θάτσερ. Ομολογώ ότι, επί τούτου και για την αργοπορία του, με απογοήτευσε και ο Εμανουέλ Μακρόν, τον οποίο έχω σε εκτίμηση ως πολιτικό, διαβάζοντας ότι οι δημοτικές εκλογές στη Γαλλία θα γίνουν κανονικά (!).

Τι έχει για σήμερα λοιπόν στο στοίχημα κουπόνι; Ρωσία, με το Αρσεναλ Τούλα – Ρούμπιν Καζάν να ξεχωρίσει στα προγνωστικά, ειδικά με τη φιλοξενούμενη να μην έχει νίκη από τα μέσα Οκτωβρίου. Τουρκία, όπου η (με σημαντικές ελλείψεις) Φενέρμπαχτσε δοκιμάζεται στο Ικόνιο, κεκλεισμένων των θυρών, ενάντια στην εκ των ουραγών Κόνιασπορ. Και, φυσικά, δράση στη Λατινική Αμερική, ως επί το πλείστον αγώνες, κι εκεί, χωρίς κόσμο. 

Στην Αργεντινή διεξάγονται αγώνες για την απίθανη διοργάνωση ονόματι Copa de la Superliga, το γραφικόμετρο έπιασε κόκκινο εκ νέου. Και, στη Χιλή, εντόπισα αξία στο ματς της Εβερτον με τη νεοφώτιστη Σερένα στο «Σασουαλίτο» της Βίνια ντελ Μαρ. 

Διαβάστε το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου στο Foxbet.gr

Νεότερη Παλαιότερη