Κανένα κρούσμα κορονοϊού στην Κρήτη μέχρι τώρα – Αρνητικός και ο φοιτητής που είχε ταξιδέψει στους Αγίους Τόπους

Κανένα κρούσμα κορονοϊού στην Κρήτη μέχρι τώρα – Αρνητικός και ο φοιτητής που είχε ταξιδέψει στους Αγίους Τόπους

Δεν έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό Covid-19 ο φοιτητής του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο, ο οποίος ήταν στο γκρουπ που ταξίδεψε στους Αγίους Τόπους και παρουσίασε ύποπτα συμπτώματα, κινητοποιώντας το νοσοκομείο Ρεθύμνου και την πανεπιστημιακή κοινότητα.

Ωστόσο, για προληπτικούς λόγους και με βάση τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας ανεστάλη από χθες μέχρι και αύριο Σάββατο η λειτουργία του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο, το οποίο θα επαναλειτουργήσει κανονικά την Δευτέρα. Κατά το διάστημα αυτό δεν θα γίνουν δραστηριότητες που συνεπάγονται συνάθροιση κοινού. Όλες οι δραστηριότητες του Ιδρύματος στο Ηράκλειο συνεχίζονται κανονικά.

Αρνητικές για τον covid-19 ήταν οι εξετάσεις 59χρονης γυναίκας που είχε ταξιδέψει στην Αίγυπτο και πήγε χθες στο ΠΑΓΝΗ με ύποπτα συμπτώματα, ενώ σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων για ένα ακόμη πιθανό κρούσμα του κορονοϊού, μια 30χρονη που είχε ταξιδέψει στην Ιταλία και παραμένει σε καραντίνα στο Νοσοκομείο Χανίων. Δείγμα νέου ύποπτου κρούσματος εστάλη σήμερα και εξετάζεται από το Εργαστήριο Κλινικής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου Γιώργος Χαλκιαδάκης, μέχρι στιγμής όλα τα δείγματα ύποπτων κρουσμάτων που έχουν εξεταστεί από το Εργαστήριο Κλινικής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης είναι αρνητικά. Ο ίδιος επεσήμανε ότι όσοι εμφανίζουν ύποπτα συμπτώματα δεν θα πρέπει να συρρέουν στα νοσοκομεία, αλλά να επικοινωνούν πρώτα με τον ΕΟΔΥ και να ακολουθούν τις οδηγίες που θα τους δοθούν από τους ειδικούς. Επίσης, τόνισε την ανάγκη εφαρμογής των μέτρων που έχουν αποφασιστεί (απαγόρευση επισκεπτηρίου σε κλινικές με ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς, λειτουργία μίας και μόνης εισόδου κ.α.) και τα οποία έχουν ως στόχο την προστασία ευπαθών ομάδων και την ανάσχεση της διάδοσης του ιού.

Σύσκεψη στη Λότζια

Για το θέμα του κορονοϊού αυτή την ώρα πραγματοποιείται σύσκεψη στο δημαρχείο Ηρακλείου, παρουσία του δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού και της διοικήτριας της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης Λένας Μπορμπουδάκη.
Επί τάπητος τίθενται θέματα λειτουργίας των σχολείων και των ΚΑΠΗ καθώς και ασφάλειας των εργαζομένων του δήμου.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2TGNN5f
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη