Χρήστος Σταϊκούρας: Σήμερα, ανακοινώσαμε, μαζί με τα Υπουργεία Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, την τρίτη δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού


Σήμερα, ανακοινώσαμε, μαζί με τα Υπουργεία Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, την τρίτη δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού. Τα νέα μέτρα είναι τα ακόλουθα:

🔹 Οι τράπεζες και οι διαχειριστές δανείων θα στηρίξουν, εκτός από τις επιχειρήσεις, και τα φυσικά πρόσωπα που πλήττονται από την κρίση, προσφέροντας διευκολύνσεις στην πληρωμή των δόσεων των ενήμερων δανείων τους.

🔹 Θα στηρίξουμε άμεσα, 1.400.000 εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και επιτηδευματίες, επεκτείνοντας την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ.

🔹Θα λάβουν 800 ευρώ και όσοι απολύθηκαν ή εξαναγκάσθηκαν σε παραίτηση από 1η μέχρι και 17 Μαρτίου.

🔹 Το Δώρο Πάσχα θα καταβληθεί στο σύνολό του. Θα καταβληθεί από όλες τις επιχειρήσεις, προς όλους τους εργαζόμενους. Δίνουμε τη δυνατότητα στους εργοδότες η καταβολή του Δώρου Πάσχα να πραγματοποιηθεί μεταγενέστερα, χωρίς κυρώσεις στο σύνολο της οικονομίας. Το Δώρο Πάσχα θα λάβουν 108.000 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της χώρας, ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, οι εργαζόμενοι στο ΕΟΔΥ, καθώς και όσοι υπηρετούν στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

🔹 Θα κατατεθεί συμπληρωματικός προϋπολογισμός, με την αύξηση του τακτικού αποθεματικού του Υπουργείου Oικονομικών κατά 4 δισ. ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες 👉🏻 https://bit.ly/2xbQhRD


Νεότερη Παλαιότερη