Λαγκάρντ: Μεγάλο σοκ για την οικονομία η πανδημία-Μέτρα έκτακτης ανάγκης

Λαγκάρντ: Μεγάλο σοκ για την οικονομία η πανδημία-Μέτρα έκτακτης ανάγκης

ανταπόκριση του Κώστα Δαβάνη

Στην ανακοίνωση πακέτου μέτρων έκτακτης ανάγκης προχώρησε σήμερα η Πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ στην Φραγκφούρτη επιχειρώντας να θωρακίσει την ευρωπαϊκή οικονομία από τις επιπτώσεις του κορωνoϊού.

Με την χορήγηση φθηνών δανείων στις τράπεζες επ΄ ωφελεία κυρίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που πλήττονται βαριά αυτή την περίοδο, την περαιτέρω αγορά ομολόγων ύψους 120 εκ. ευρώ με την διατήρηση του βασικού επιτοκίου αναχρηματοδότησης στο -0,5% και στόχο την διατήρηση της ρευστότητας του τραπεζικού συστήματος αντέδρασε σήμερα η ευρωπαϊκή Κεντρική τράπεζα στην Φραγκφούρτη θέλοντας να θωρακίσει την Ευρωπαϊκή Οικονομία απέναντι στις επιπτώσεις εξαιτίας της πανδημίας του κορονoϊού με πακέτο μέτρων έκτακτης ανάγκης και να καθησυχάσει τις αγορές.

«Πρέπει να υπάρξει μια φιλόδοξη και συντονισμένη απάντηση όσον αφορά τη δημοσιονομική πολιτική με παροχή και πιστωτικών εγγυήσεων προκειμένου να συμπληρωθούν και να ενισχυθούν τα μέτρα νομισματικής πολιτικής που λαμβάνονται είπε η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ και συμπλήρωσε πως η πανδημία είναι ένα μεγάλο σοκ για την οικονομία και θα έχει ισχυρό αντίκτυπο στην οικονομία, δήλωσε

Η κ. Λαγκάρντ χαιρέτησε τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί από κυβερνήσεις για να εξασφαλίσουν επαρκείς πόρους στον τομέα της υγείας και να παράσχουν στήριξη σε επιχειρήσεις και εργαζομένους, ενώ χαιρέτησε και τη δέσμευση των κυβερνήσεων της ευρωζώνης και των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων να ενεργήσουν τώρα έντονα και από κοινού. Η ίδια εξέφρασε την ελπίδα να ληφθούν την Δευτέρα στην συνεδρίαση του Eurogroup όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/39LlCcj
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη