Κορονοϊός: "Ασκήσεις για το σπίτι" από τον γυμναστή του Ολυμπιακού - ΒΙΝΤΕΟ

Πρόγραμμα ασκήσεων που απευθύνεται σε αθλητές και μη για να το εκτελούν στο σπίτι όσο ισχύει η απομόνωση ελέω κορονοϊού παρουσίασε η ΚΑΕ Ολυμπιακός. Το πρόγραμμα έφτιαξε ο έμπειρος γυμναστής της ανδρικής ομάδας μπάσκετ των «ερυθρόλευκων» Ανδρέας Γκατζούλης και τις ασκήσεις εκτελεί ο νεαρός παίκτης της ομάδας του Πειραιά, Αλεξέι Ποκουσέφσκι.

Αναλυτικά το κείμενο που δημοσίευσε η ΚΑΕ Ολυμπιακός στην επίσημη ιστοσελίδα της:

«Αποτελεί υποχρέωση όλων να ακολουθήσουμε τις οδηγίες των ειδικών και κυρίως να μείνουμε στο σπίτι. Δεν είναι προτροπή ή συμβουλή, είναι ανάγκη να το κάνουμε για να μπορέσουμε να βγούμε νικητές απ' αυτή τη «μάχη». Και θα τα καταφέρουμε αν είμαστε όλοι μαζί.

Μένουμε στο σπίτι αλλά γυμναζόμαστε και στο σπίτι. Φροντίζουμε το σώμα μας και μένουμε υγιείς προσέχοντας τη διατροφή μας και ακολουθώντας ένα ειδικά διαμορφωμένο ασκησιολόγιο του γυμναστή μας Ανδρέα Γκατζούλη. Ασκήσεις που απευθύνονται σ' όλους τους αθλητές του Ολυμπιακού σ' όλα τα τμήματα, ασκήσεις όμως που απευθύνονται σε συμπολίτες μας που έχουν τη γυμναστική στην καθημερινότητα τους ή θα ήθελαν να ξεκινήσουν τώρα.

Έχοντας τη βοήθεια του Αλεξέι Ποκουσέφσκι (με ύψος 2.14) ο οποίος εκτελεί τις ασκήσεις, ο Ανδρέας Γκατζούλης ετοίμασε δυο προγράμματα με την προτροπή να γίνονται εναλλάξ και τέσσερις φορές συνολικά μέσα στην εβδομάδα.

Το ζέσταμα είναι το ίδιο όπως θα δείτε στα βίντεο που ακολουθούν και διαφέρουν οι κύριες ασκήσεις. Τα προγράμματα εκτελούνται με δυο τρόπους:

Κυκλική προπόνηση:

Αυτό σημαίνει ότι κάνουμε ένα σετ από κάθε άσκηση συνεχόμενα ή με μικρό διάλειμμα 10'' και στο τέλος του κύκλου κάνουμε δυο λεπτά διάλειμμα. Έπειτα αρχίζουμε το δεύτερο κύκλο. Μ' αυτό τον τρόπο προπόνησης δουλεύουμε και το καρδιοαναπνευστικό σύστημα

Προπόνηση με σταθμούς:

Αυτό σημαίνει ότι τελειώνουμε όλα τα σετ της κάθε άσκησης και έπειτα προχωρούμε στην επόμενη. Το διάλειμμα σε αυτή την περίπτωση ανάμεσα στην κάθε άσκηση είναι 40-60 δευτερόλεπτα».via Press24.gr https://ift.tt/2TYOCYm
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.