Θεοχάρης: Αδύνατη η πρόβλεψη για τον τουρισμό φέτος

Θεοχάρης: Αδύνατη η πρόβλεψη για τον τουρισμό φέτος

Κορονοϊός: Οι απαγορεύσεις δίνουν το πρόσταγμα της φετινής τουριστικής χρονιάς δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης σε παρέμβασή του στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ υπογραμμίζοντας πως αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να γίνει καμία πρόβλεψη για το αν μιλάμε αν η χρονιά είναι εντελώς χαμένη.

«Άλλο να αρθούν οι απαγορεύσεις στα ορισθέντα διαστήματα, άλλο στα τέλη Μαΐου, άλλο στα τέλη Ιουνίου», σημείωσε ο υπουργός.

Σε κάθε περίπτωση το υπουργείο Τουρισμού είναι σε εγρήγορση και για το θέμα των εργαζομένων που πλήττονται από την αναστολή της λειτουργίας των ξενοδοχείων. Ο κ. Θεοχάρης ανάφερε ότι δεν τίθεται θέμα απολύσεων, όπως και αλλαγή των όρων των συμβάσεων που έχουν.

'Ολα τα σενάρια

Σε παλαιότερες δηλώσεις του ο υπουργός Τουρσμού είχε δηλώσει:

«Αυτό που έχει αλλάξει είναι ο φόβος που επικρατεί και το γεγονός ότι κάθε χώρα παίρνει τα μέτρα της για να αντιμετωπίσει αυτήν την πανδημία» είπε ο κ.Θεοχάρης, προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν γνωρίζουμε πότε θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

«Με το πιο θετικό σενάριο θα μπορέσουμε να ανακτήσουμε τις απώλειες στο δεύτερο εξάμηνο του έτους», είπε μιλώντας στο Mega, «ενώ με το πιο αρνητικό-αν δηλαδή αυτό διαρκέσει μέσα στο καλοκαίρι, η φετινή χρονιά θα είναι χαμένη».

Σχετικά με το αν θα προχωρήσουν επιτάξεις ξενοδοχείων για ανθρώπους που μπορεί να έχουν νοσήσει από τον κορωνοϊό σημείωσε ότι η πράξη νομοθετικού περιεχομένου αναφέρεται σε αυτή την δυνατότητα που έχει το κράτος.

«Πρέπει να καταλάβουμε ότι βρισκόμαστε σε έναν άτυπο πόλεμο και παλεύουμε με μια νόσο που είναι δύσκολη στην αντιμετώπιση της και έχουμε κάθε βέλος στη φαρέτρα», είπε χαρακτηριστικά.



via Ειδησεις https://ift.tt/2wpoZqN
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη