Εαρινή Ισημερία σήμερα!

Τον ερχομό της Άνοιξης σηματοδοτεί η Εαρινή Ισημερία, που πραγματοποιείται σήμερα.
Μετά την επέμβαση της Δήμητρας η Περσεφόνη θα ανέβει ξανά στην αγκαλιά της Γης της Δη-Μητηρ. Έχουμε την επιστροφή της Περσεφόνης από τον Άδη πίσω στην Γη. Η Φύση όλη χαίρεται και ανθεί. Ξανά αρχίζει η διαδικασία της καρποφορίας.
Για να γνωρίσει κανείς τον εαυτό του πρέπει πρώτα να τον αναζητήσει επιστρέφοντας στις ρίζες, στο "απώτερο παρελθόν". Διότι "το μέλλον ανήκει σ' εκείνον ο οποίος θα έχει τη πιο μακριά μνήμη" (Νίτσε).
Οι Πυθαγόρειοι τελούσαν τέσσαρες γιορτές τον χρόνο που γινόντουσαν κατά τις δυο Ισημερίες και κατά τις δυο τροπές του Ηλίου σε εκδήλωση λατρείας προς την Φύση γιατί πίστευαν ότι η προς την Φύση λατρεία είναι η θειοτέρα όλων. Σχετικά ο ίδιος ο Πυθαγόρας έλεγε: «Η προς την Φύση λατρεία περιλαμβάνει και τα κατά μέρος αυτής και το πνεύμα αυτής. Αντίθετα λατρεία προς πρόσωπο χωρίζει αυτό από την Φύση και το μειώνει. Λατρεύομε, έλεγε, τους Θεούς ως κύριους των δυνάμεων της Φύσεως και όχι ως ατομικά εγώ αυτής. Τα ατομικά εγώ της Φύσεως τιμούμε μόνο για τα έργα τους». 


from ΕΝΝΕΑ ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ https://ift.tt/2J4JE6h
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη