Κορονοϊός: Η Ουγγαρία κλείνει όλα τα σχολεία

Η Ουγγαρία θα κλείσει όλα τα σχολεία και θα συνεχίσει την εκπαίδευση όσο το δυνατόν καλύτερα μέσω ψηφιακών προγραμμάτων από τη Δευτέρα, σε μια προσπάθεια να επιβραδύνει την εξάπλωση της επιδημίας του κορονοϊού, δήλωσε ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν σε βίντεο που ανάρτησε σήμερα στο Facebook.

Ο Ορμπάν δήλωσε επίσης πως αναμένει ότι η ουγγρική οικονομία σύντομα θα οδηγηθεί σε τέλμα και ότι θα πρέπει να εκκινήσει εκ νέου, μια προσπάθεια στην οποία θα συμμετάσχει η κυβέρνηση, όπως διευκρίνισε.

Νωρίτερα σήμερα, το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι δύο Ιρανοί φοιτητές που είχαν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό απελαύνονται από την Ουγγαρία και την Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί δεν τήρησαν την εντολή της καραντίνας του νοσοκομείου.

"Οι δύο Ιρανοί πολίτες που είχαν το καθεστώς του φοιτητή στην Ουγγαρία απελάθηκαν. Οι δύο άνδρες εγκατέλειψαν την αίθουσα της καραντίνας του Εθνικού Ινστιτούτου Αιματολογίας και Λοιμωξιολογίας του κεντρικού νοσοκομείου της Νότιας Πέστης, χωρίς άδεια ή προστατευτικό ρουχισμό", ανέφερε το υπουργείο.

Η Ουγγαρία κατηγορεί επίσης τους δύο φοιτητές για επιθετικότητα απέναντι στο ιατρικό προσωπικό του ιδρύματος όπου είχαν τεθεί σε απομόνωση.Το μέτρο της απέλασης δεν θα εκτελεστεί έως ότου η κατάσταση της υγείας τους το επιτρέψει, πρόσθεσε το υπουργείο. Η απόφαση συνοδεύεται από απαγόρευση διαμονής στην Ουγγαρία για τρία χρόνια.

Ο συντηρητικός πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν έκανε σήμερα μια σύνδεση μεταξύ της μετανάστευσης και του νέου κορονοϊού, "που εισήχθη από αλλοδαπούς και εξαπλώνεται ανάμεσά τους".

Η Ουγγαρία έχει δηλώσει επί του παρόντος 19 κρούσματα του ιού που προκάλεσε την πανδημία Covid-19 και περισσότερα από τα μισά καταγράφηκαν σε Ιρανούς που επωφελούνται από υποτροφία που δίνει η ουγγρική κυβέρνηση.

via Press24.gr https://ift.tt/2IXT9nT

RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη