Κορονοϊός: Επιστολή ΙΣΑ στον ΕΟΦ για την ασφάλεια των τεστ από τα φαρμακεία

Επιστολή στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ), απέστειλε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) στην οποία ζητά να διερευνήσει αν είναι ασφαλή και έγκυρα τα διαγνωστικά τεστ για τον κορονοϊό που διακινούνται στα φαρμακεία

Ειδικότερα, ο ΙΣΑ στην επιστολή του επισημαίνει ότι σε φαρμακεία διακινούνται τις τελευταίες μέρες τεστ για τη διάγνωση του κορονοϊού, σκευάσματα που δεν γνωρίζουμε αν έχουν γνωστοποιηθεί ή εγκριθεί από τον ΕΟΦ.

Προσθέτει ότι «αναμφίβολα η συγκεκριμένη εξέταση είναι ιατρική πράξη, η οποία πρέπει να διενεργείται μόνο κατ΄εντολή ιατρού σε συγκεκριμένο χρόνο και μόνο από ιατρούς. Είναι γνωστό ότι διαγνωστική εξέταση που διενεργήθηκε ακαίρως ή χωρίς ενδείξεις μπορεί να έχει ψευδώς αρνητικό αποτέλεσμα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται».



via Press24.gr https://ift.tt/2x1N46P
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη