Κορονοϊός: Η Αλβανία κλείνει όλες τις χερσαίες διαβάσεις με την Ελλάδα

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα ανακοίνωσε ότι από τα μεσάνυχτα της Κυριακής η Αλβανία κλείνει όλες τις χερσαίες διαβάσεις, με τις όμορες χώρες (Ελλάδα, Μαυροβούνιο, Βόρεια Μακεδονία και το Κόσοβο). Θα επιτρέπεται μόνο η διακίνηση των εμπορευμάτων. Ο Αλβανός πρωθυπουργός απαγόρευσε ακόμη και τους ατομικούς περίπατους στα πάρκα. Ένα λεωφορείο που εκτελούσε δρομολόγιο στη γραμμή Τίρανα-Κρήτη, έμεινε στα σύνορα της Κακαβιάς επί δύο ώρες και οι επιβάτες αφέθηκαν να εισέλθουν στην Αλβανία αφού ελέγχθηκαν και υπέγραψαν ότι θα μπουν σε καραντίνα στα σπίτια τους. Ο αριθμός των κρουσμάτων με κορονοϊό, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, έφθασε στους 38, εκ των οποίων 12 άτομα νοσηλεύονται στα νοσοκομεία. Οι τρεις βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ένας ασθενής έχασε τη ζωή του.

Στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων η κυβέρνηση έχει απαγορεύσει την κυκλοφορία όλων των οχημάτων στα Τίρανα, το Δυρράχιο και σε όλες τις περιοχές στη Μέση Αλβανία. Η υπουργός Υγείας της χώρας απηύθυνε σήμερα έκκληση σε όλους τους γιατρούς και άλλους ειδήμονες στον τομέα της υγείας, ακόμα και στους φοιτητές ιατρικής να επιστρατευτούν για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Ωστόσο 15 ιατροί που ασχολήθηκαν με την νοσηλεία ασθενών με τον κορονοϊό μπήκαν σε καραντίνα.

via Press24.gr https://ift.tt/39USW0g

RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη