Κορονοϊός: Αυξάνονται τα κρούσματα σε νοσηλευτές και γιατρούς

Δεν γλιτώνουν από τον κορονοϊό ούτε οι εργαζόμενοι στον χώρο της Υγείας, που δίνουν "μάχη" για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19.

Πολλοί νοσηλευτές και γιατροί διαγνώστηκαν θετικοί και έχουν τεθεί σε καραντίνα. Αναλυτικά τα κρούσματα: Πέντε στον Άγιο Σάββα, τρία στο Λαϊκό Νοσοκομείο, εννέα στο Γ. Γεννηματάς, τρία στο Αγία 'Ολγα, δύο στο Αλεξάνδρα, δύο στο ΝΙΜΙΤΣ, ένα στον Ερυθρό (αναμένουν άλλο ένα), ένα στο Ιπποκράτειο Αθηνών, ένα στο Αττικό, ένα στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων (μια χειρουργός), δύο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, εννέα στο νοσοκομείο Καστοριάς (ένας νεκρός), ένα στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας, ένα στο Νοσοκομείο Πύργου, ένα στο Νοσοκομείου του Ρίου, ένα στο ΕΚΑΒ.

Ταυτόχρονα ελέγχονται γιατροί, νοσηλευτές και τραυματιοφορείς στο Νοσοκομείο Άρτας που ήρθαν σε επαφή με άνδρα, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, ελέγχονται εάν έχουν μολυνθεί.

Όπως αναφέρουν εργαζόμενοι του νοσοκομείου, το κρούσμα ήταν ασθενής με χρόνιο νόσημα, που είχε επισκεφθεί το νοσοκομείο για την συνηθισμένη αγωγή του. Ωστόσο, δεν είχε κανένα σύμπτωση και δεν υπήρχε καμία ένδειξη ότι ενδέχεται να μολύνθηκε από κορονοϊό. Ξαφνικά επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του και πριν κάνει εισαγωγή στην ΜΕΘ έδωσε δείγμα προκειμένου να ελεγχθεί για κορονοϊό και σχεδόν 2 ημέρες μετά βγήκε θετικός. Την Δευτέρα διασωληνώθηκε.

"Εκτέθηκαν πάρα πολλοί συνάδελφοι στις κλινικές και ασθενείς. Θα βγουν πάρα πολύ σε καραντίνα", δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.



via Press24.gr https://ift.tt/33tNmj6
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη