Κορονοϊός - Απαγόρευση κυκλοφορίας: Με αυτούς τους τρόπους θα δηλώνουμε τις μετακινήσεις μας

Aπό τη Δευτέρα 23 Μαρτίου στις 6 το πρωί θα ισχύει η απαγόρευση της άσκοπης κυκλοφορίας στη χώρα, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορονοϊού.
Η κυκλοφορία των πολιτών θα επιτρέπεται μόνο για τους ακόλουθους λόγους:
α) Μετάβαση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες.
β) Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
γ) Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
δ) Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
ε) Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.
στ) Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση ή ανάλογες τελετές) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος.
ζ) Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.
η) Εφάπαξ μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας.
Για τις ανάγκες των περιορισμένων μετακινήσεων δημιουργούνται δυο τύποι εγγράφων. Το πρώτο, η βεβαίωση τύπου Α, αφορά στις μετακινήσεις των εργαζόμενων. Το έγγραφο αυτό συμπληρώνεται μια φορά και παρέχεται με προσωπική ευθύνη του υπογράφοντος από τον εργοδότη ή τον νόμιμο εκπρόσωπό του σε περίπτωση νομικού προσώπου ή, σε περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενου, από τον ίδιο. Περιέχει το ονοματεπώνυμο, τον τόπο κατοικίας και τον τόπο εργασίας του εργαζόμενου, καθώς και το ωράριο προσέλευσης και αποχώρησής του. Ο εργαζόμενος τη φέρει υποχρεωτικά μαζί του κατά τις μετακινήσεις του προς και από την εργασία του.
-Για τις άλλες περιπτώσεις (1 φαρμακείο ή γιατρό, 2 προμήθεια υλικών πρώτης ανάγκης, 3 σε τράπεζα, 4 για παροχή βοήθεια ανθρώπων σε ανάγκη, 5 μετάβαση σε τελετή, 6 σωματική άσκηση ή έξοδο με κατοικίδιο) και για κάθε μεμονωμένη κίνηση οι πολίτες πρέπει να συμπληρώνουν κάθε φορά τη βεβαίωση τύπου Β με το ονοματεπώνυμο, τον τόπο κατοικίας και τον τόπο προορισμού του πολίτη, καθώς και τον συγκεκριμένο λόγο της μετακίνησης.
Τρεις οι εναλλακτικές για να δηλώσουμε τη μετακίνησή μας Αυτές οι βεβαιώσεις κίνησης θα είναι διαθέσιμες από την ηλεκτρονική σελίδα forma.gov.gr ή θα χορηγούνται μέσω δωρεάν sms στον ειδικό αριθμό 13033 απευθείας στο κινητό τηλέφωνο του ενδιαφερομένου ή θα αντιγράφονται έντυπα ή ιδιογράφως κατά το περιεχόμενο του οικείου υποδείγματος που αναρτάται στον ιστότοπο forma.gov.gr. Συγκεκριμένα, 1) Είτε θα πρέπει να συμπληρώνουμε μια φόρμα που θα μοιάζει με την παρακάτω:


2) Είτε θα πρέπει να στείλουμε δωρεάν sms στον ειδικό αριθμό 13033 , όπου θα αναφέρεται ο αριθμός 1 έως 6 για τους προαναφερθέντες λόγους μετακίνησης που εξαιρούνται και το ονοματεπώνυμό μας.
3) Είτε με ένα χαρτί στο οποίο θα πρέπει να γράφουμε πού θα πάμε και τι ώρα.
Σημειώνεται ότι οι πολίτες θα πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο καθώς και βεβαίωση κίνησης. Ενώ για κάθε παράβαση που εντοπίζεται θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο εκατόν πενήντα (150) ευρώ. Τη διασφάλιση της εφαρμογής του μέτρου, τη διαπίστωση των παραβάσεων και την επιβολή των προστίμων αναμένεται να έχουν η Ελληνική Αστυνομία, η Δημοτική Αστυνομία, οι Λιμενικές Αρχές στην περιοχή ευθύνης τους και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας.
Οι λεπτομέρειες περιγράφονται στην ΚΥΑπου έχει καταρτίσει η κυβέρνηση και που πρώτο αποκάλυψε το enikos.gr


via Press24.gr https://ift.tt/2J3wYwu
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.