-->

Μητσοτάκης: Κλείνουμε την πόρτα στον κορονοϊό, μένουμε μέσα

Μητσοτάκης: Κλείνουμε την πόρτα στον κορονοϊό, μένουμε μέσα-Νέα μέτρα από την κυβέρνηση (video)

Όλα τα νέα δεδομένα εξετάστηκαν στην ημερήσια σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου τονίστηκε η ανάγκη για περαιτέρω ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί, και ζητήθηκε η αυστηροποίηση των ελέγχων για εκείνους που παραβιάζουν τον νόμο δείχνοντας αντικοινωνική συμπεριφορά.

Ακόμη, αποφασίστηκε η αύξηση του προσωπικού της τηλεφωνικής υπηρεσίας 1135, και συζητήθηκε ο καλύτερος συντονισμός με τους δήμους για την λειτουργία του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», καθώς και η πορεία ενίσχυσης του συστήματος Υγείας με γιατρούς και νοσηλευτές. Μέχρι σήμερα έχουν προσληφθεί 248 γιατροί και νοσηλευτές, ενώ άλλοι 929 θα βρίσκονται στις θέσεις τους εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

«Κλείνουμε την πόρτα στον κορονοϊό και μένουμε μέσα όσο περισσότερο μπορούμε. Ειδικά αν είμαστε σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, προσέχουμε ακόμα περισσότερο. Προστατεύουμε τον εαυτό μας – προφυλάσσουμε την κοινωνία» αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Την ανάρτηση συνοδεύει ένα βίντεο με πρωταγωνιστή τον Σπύρο Παπαδόπουλο ο οποίος παροτρύνει τους πολίτες και κυρίως τις γιαγιάδες και τους παππούδες να μείνουν σπίτι.

«Τα πράγματα είναι σοβαρά. Κλείνουμε την πόρτα στον κοροναϊό και μένουμε σπίτι όσο περισσότερο μπορούμε. Και κυρίως εσείς, γιαγιάδες και παππούδες. Μένετε στο σπίτι και ακούστε με προσεκτικά τι θα σας πω. Πρώτον, όχι κοινωνικότητες δεξιά και αριστερά. Δουλειές, συναθροίσεις, ασπασμοί και χαιρετισμοί με ευλαβική προσοχή. Δεύτερον, όχι babysitting στα εγγόνια. Θα μου πείτε «είναι δύσκολο», είναι δύσκολο αλλά πρέπει να γίνει. Τρίτον, στο πρώτο σύμπτωμα βήχα ή πυρετό, μένουμε σπίτι και παίρνουμε αμέσως τηλέφωνο τον γιατρό μας. Μένουμε μέσα για να έχουμε όλοι την υγεία μας» αναφέρει στο σποτ ο Σπύρος Παπαδόπουλος.

Εξάλλου, την εξ` αποστάσεως διδασκαλία προωθεί το υπουργείο Παιδείας. Την ίδια ώρα, επιεικώς ανεύθυνη και επικίνδυνη κρίνεται η στάση 3 ιδιοκτητών φροντιστηρίων και 2 καθηγητών στη βόρεια Ελλάδα, που συνελήφθησαν να κάνουν μαθήματα, αλλά και των γονέων από τα παιδιά που δίδασκαν. Τέσσερα μεγάλα φροντιστήρια εντοπίστηκαν να λειτουργούν και στη Μαγνησία.

Στο μέτωπο της οικονομίας, στο Γιούρογκρουπ της Δευτέρας θα οριστικοποιηθούν οι στοχευμένες οικονομικές παρεμβάσεις για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων της πανδημίας, που αποφασίστηκαν τόσο πανευρωπαϊκά, όσο και στη χώρα μας.

«Ζητάμε τα μέτρα να εξαιρεθούν από τους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν τεθεί, και να μειωθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι αν η διαταραχή στο ΑΕΠ είναι σημαντική», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, στον Σκάι.

Πηγή:ΕΡΤ

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/3cVxZ7n
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->