Εισφορές: Τέλος χρόνου για την επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας - Πότε θα αναρτηθούν τα ειδοποιητήρια

Ολοκληρώνεται σήμερα, Παρασκευή, 13 Μαρτίου η διαδικασία ελεύθερης επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του e-ΕΦΚΑ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ολοκληρώνεται σήμερα με επιτυχία στη νέα πλατφόρμα του e-ΕΦΚΑ η ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας για τους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολουμένους και αγρότες οι οποίοι, για πρώτη φορά είχαν την δυνατότητα να διαμορφώσουν μόνοι τους το ύψος των εισφορών που θα πληρώσουν αλλά και της συνταξιοδοτικής παροχής που θα λάβουν.

Αναλυτικότερα, μέχρι σήμερα έχουν επιλέξει ασφαλιστική κατηγορία 358.659 ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι καθώς και 63.812 νέοι ασφαλισμένοι (κάτω της 5ετιας). Από τους 358.659 ασφαλισμένους περισσότεροι από 1 στους 4 (ποσοστό 25%) έχουν επιλέξει μεγαλύτερη κατηγορία από την υποχρεωτική, δηλαδή από την 2η έως την 6η ασφαλιστική κατηγορία στοχεύοντας σε μεγαλύτερη σύνταξη. Παράλληλα, 139.187 αγρότες έχουν επιλέξει ασφαλιστική κατηγορία μέσω της νέας πλατφόρμας, με περίπου το 15% αυτών να έχει επιλέγει ανώτερη κατηγορία από την κατώτατη υποχρεωτική. Η διαδικασία επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας ολοκληρώνεται σήμερα Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020 έως τις 24:00 προκειμένου τις επόμενες δύο ημέρες, να ετοιμαστούν τα ειδοποιητήρια για τις εισφορές τα οποία και θα αναρτηθούν στο διαδικτυακό ιστότοπο του e-ΕΦΚΑ στις 16 Μαρτίου.via Press24.gr https://ift.tt/2TO48WX
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.