Αναχώρησε το πλοίο από Λήμνο που βρίσκεται σε καραντίνα

Αναχώρησε το πλοίο από Λήμνο που βρίσκεται σε καραντίνα

Απέπλευσε πριν από λίγη ώρα από το λιμάνι της Μυρινας, με προορισμό τη Μυτιλήνη το πλοίο που βρίσκεται σε καραντίνα μέχρι να ανακοινωθεί το αποτέλεσμα του ύποπτου για κορονοϊό δείγμα μέλους του πληρώματος. Η έκδοση του αποτελέσματος θα βρει εν πλω το πλοίο και τους 341 επιβάτες και τα 77 μέλη πληρώματος και αν το δείγμα είναι αρνητικό, το πλοίο θα συνεχίσει το ταξίδι του στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Αν είναι θετικό, τότε στη Μυτιλήνη θα δοθούν οδηγίες από τον ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Να θυμίσουμε ότι 21 επιβάτες κυρίως φοιτητές επιβιβάστηκαν και λίγες ώρες μετά αποβιβάστηκαν τα ξημερώματα στη Λήμνο και είναι σε καραντίνα στα σπίτια τους στο νησί. Άλλοι 127 επιβάτες που μπήκαν από την Καβάλα και αποβιβάστηκαν στη Λήμνο επίσης ειδοποιήθηκαν να λάβουν ανάλογα μέτρα.

Η ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει:

Σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσης, κατόπιν οδηγιών του ΕΟΔΥ και σε συνεννόηση με τις Λιμενικές Αρχές, το πλοίο BLUE STAR MYCONOS θα αποπλεύσει από τον λιμένα Λήμνου στις 15.00 προκειμένου να εκτελέσει το υπόλοιπο του δρομολογίου του για Μυτιλήνη-Οινούσσες-Χίο-Βαθύ Σάμου-Καρλόβασι-Φούρνοι-Αγ. Κήρυκο-Μύκονο-Σύρο-Πειραιά.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, το πλοίο δεν θα επιβιβάσει επιβάτες από τους λιμένες αναχώρησης. Οι ήδη επιβαίνοντες επιβάτες θα αποβιβαστούν στους λιμένες προορισμού τους και θα τους δοθούν συγκεκριμένες οδηγίες με μέριμνα του ΕΟΔΥ.

Η Εταιρεία είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ και τις Λιμενικές Αρχές και θα προβεί σε περαιτέρω ανακοίνωση για κάθε εξέλιξη.

The post Αναχώρησε το πλοίο από Λήμνο που βρίσκεται σε καραντίνα appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2U4430t
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη