Ισπανία: Βάζει λουκέτο αλά Ιταλία - Σε καραντίνα όλη η χώρα

Ισπανία: Βάζει λουκέτο αλά Ιταλία - Σε καραντίνα όλη η χώρα

Υπό περιορισμό ολόκληρη τη χώρα θα θέσει από τη Δευτέρα η ισπανική κυβέρνηση, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει στη μάχη εναντίον του κορονοϊού, όπως προβλέπεται στο προσχέδιο του επίσημου διατάγματος που έχει στην κατοχή του το Reuters.

Η κυβέρνηση θα πει ότι όλοι οι Ισπανοί θα πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους και να βγαίνουν μονάχα για να αγοράσουν φαγητό, να πάνε στο φαρμακείο, στο νοσοκομείο ή στη δουλειά και σε έκτακτες περιπτώσεις, αναφέρει το προσχέδιο.

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα περιοριστούν προκειμένου να μεταφέρουν λιγότερους επιβάτες, τα δρομολόγια, εντούτοις, δεν θα ανασταλούν. Ο υπουργός Εσωτερικών θα ελέγχει όλες τις αστυνομικές δυνάμεις, περιλαμβανομένων των τοπικών και περιφερειακών, στο πλαίσιο της κήρυξης της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για ένα διάστημα 15 ημερών.

Τα υπουργεία Υγείας και Μεταφορών θα μπορούν να λαμβάνουν αποφάσεις για το σύνολο της χώρας, αναλαμβάνοντες ορισμένες εξουσίες από τις τοπικές και περιφερειακές αρχές.

Βάσει του προσχεδίου, τα μέτρα περιορισμού τίθενται σε ισχύ από τη Δευτέρα στις 8 το πρωί τοπική ώρα (09.00 ώρα Ελλάδας), ενώ όλα τα άλλα μέτρα θα εφαρμοστούν μόλις εκδοθεί το διάταγμα στην εφημερίδα της κυβέρνησης.

Επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με τα μέτρα, που ενδέχεται να αλλάξουν, αναμένονται αργότερα το Σάββατο, μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβούλιου.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα μέτρα για στήριξη σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις, εργαζομένους

Κορονοϊός - ΠΟΥ: Πάνω από 50.000 κρούσματα και 1.775 νεκροί παγκοσμίως εκτός Κίνας!

Κορονοϊός - Η απόφαση απαγόρευσης: Λουκέτο παντού - Όλη η λίστα με τα κλειστά μαγαζιάΚορονοϊός - Η απόφαση απαγόρευσης: Λουκέτο παντού - Όλη η λίστα με τα κλειστά μαγαζιάvia Ειδησεις https://ift.tt/2U8XlWH
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.