Κορονοϊός: Άδειασαν τα ράφια- χάος στα super market (pics)

Κορονοϊός: Άδειασαν τα ράφια- χάος στα super market (pics)

Από την ώρα που η κυβέρνηση ανακοίνωσε τα νέα έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό η βασική λέξη που περιγράφει την συμπεριφορά του κόσμου στα super market είναι μια: πανικός. Για την ακρίβεια: απόλυτος αλλά λανθασμένος πανικός παρά τις πολλαπλές επισημάνσεις στο κοινό ότι η επάρκεια των προϊόντων είναι μεγάλη σε βάθος χρόνου.

Ο κορονοϊός αντικατοπτρίζει περισσότερο από οπουδήποτε αλλού αυτή τη στιγμή τη συμπεριφορά και τη ψυχολογία του κόσμου στα καταστήματα των super market.

Γάλα εβαπορέ, χλωρίνη, ζυμαρικά, απολυμαντικά, αλεύρι, χαρτοπετσέτες, χαρτί υγείας, ξύδι, πατατάκια, χαλβάς, φιστίκια, φρυγανιές, ψωμί του τοστ, όσπρια, συμπυκνωμένος χυμός τομάτας ακόμα και αυγά και πορτοκάλια- τα προϊόντα που καταγράψαμε σήμερα να φεύγουν ...σαν τρελά από τα ράφια των super market δείχνουν ότι το κοινό συμπεριφέρεται αυτή τη στιγμή σα να βρισκόμαστε σε πόλεμο επεκτείνοντας διαρκώς τη λίστα που θεωρεί ότι είναι... sos.

supermarket9

Η αλήθεια είναι ότι αυτή τη στιγμή τα ράφια των super market δείχνουν ότι σε προιόντα όπως το Dettol – όλα τα προϊόντα της επωνυμίας- αλλά και σε λοσιόν οινοπνεύματος κι αντισηπτικά υπάρχει δυσκολία ανεύρεσης τους. Σε ολα τα υπόλοιπα όμως, τα οποία το κοινό στοκάρει με επιθετική διάθεση δεν υπάρχει πρόβλημα, πράγμα που επιβεβαιώνουν και τα ίδια τα super market. Άλλωστε, ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης διαμηνύει συνεχώς ότι έχουμε επάρκεια προϊόντων για πολλούς μήνες. Παρ' όλα αυτά, το κοινό συνεχίζει να ψωνίζει στον ίδιο ραγδαίο τόνο.

supermarket8

Και μπορεί σήμερα η εικόνα στα super market όσον αφορά στην κίνηση, να θυμίζει ένα Σάββατο με προσαυξημένη απλώς κίνηση, στην πραγματικότητα όμως όπως μας είπαν οι εργαζόμενοι σε τέσσερα διαφορετικά καταστήματα που επισκεφτήκαμε στο κέντρο της Αθήνας  όλο το προσωπικό έχει ριχτεί στη μάχη για να ανταπεξέλθουν στην υψηλότατη κίνηση και ζήτηση.

supermarketxaos5

Όπως μας μετέφεραν, από χτες το απόγευμα ανοίγουν και extra ταμεία για να μη φρακάρει για πολλή ώρα ο κόσμος στις ουρές αλλά και για να γεμίζουν τα ράφια που αδειάζουν με ραγδαίους ρυθμούς. Όπως διαπιστώσαμε, και στα τέσσερα super market οι «τρύπες» στα ράφια ήταν εμφανείς.

Σύμφωνα με τους ίδιους τους εργαζόμενους από τη στιγμή που χθες το απόγευμα ανακοινώθηκαν τα έκτακτα μέτρα της κυβέρνησης για το προσωρινό λουκέτο σε bar, καφετέριες, εστιατόρια, εμπορικά κέντρα κ.τ.λ, τα super market δέχθηκαν μαζική και πρωτόγνωρη επισκεψιμότητα.

supermarketxaos2

Αντίστοιχες…. επελάσεις είχαν παρατηρηθεί και με την ανακοίνωση των πρώτων ύποπτων κρουσμάτων στην Ελλάδα αλλά μετά από δύο ημέρες η κατάσταση είχε ξαναρυθμιστεί. Όπως συνέχισαν να μας εξηγούν, από χθες το απόγευμα o κόσμος άρχισε να συρρέει στα super market προκαλώντας το αδιαχώρητο.

supermarketxaos3

Όπως μας είπαν χαρακτηριστικά: « σήμερα στις 08.00 μας περίμεναν 30 άτομα και μόλις ανοίξαμε τις πόρτες κυριολεκτικά μπούκαραν μέσα» ενώ από υπάλληλο σε άλλο κατάστημα ακούσαμε το εξής: « μας χτύπαγαν το τζάμι πρωί πρωί για να μπουν μέσα».

Ανυπάκουο το κοινό στην τήρηση της απόστασης ασφαλείας

Ενδιαφέρον έχει επίσης το γεγονός ότι ακόμα δεν εφαρμόζονται μέτρα ελεγχόμενης ροής του κόσμου με το ίδιο το κοινό  σε όλα τα super market που επισκεφτήκαμε να μη δίνει καθόλου σημασία στην επισήμανση της «κοινωνικής απόστασης ασφαλείας» την οποία μας συστήνουν οι ειδικοί σε όλους τους τόνους τις τελευταίες ημέρες.

supermarketxaos4

Μόνο σε ένα μικρότερο, ισόγειο super market με 3 μόνο διαδρόμους υπήρχε μέτρο ελεγχόμενης ροής και κάθε νέος πελάτης έμπαινε μόνο αν είχε βγει κάποιος άλλος. Μάλιστα, στην πόρτα υπήρχε ένα υπάλληλος του καταστήματος με μάσκα και γάντια που δεν επέτρεπε σε κανέναν να περάσει αυτοβούλως.

supermarket11

supermarket7

Την ίδια αγχωμένη, αλλά σωστή συμπεριφορά είχαν και σε άλλο ένα μικρότερο (σε μέγεθος) super market όπου ευνοείται ο συνωστισμός του κόσμου. Κι ενώ ο κόσμος γέμιζε ακόμη και στις σκάλες λόγω μεγάλης ουράς στο ταμείο ο υπάλληλος security του καταστήματος φώναζε: « Κρατήστε τις αποστάσεις ασφαλείας, έλα πάμε….».

supermarket12

Σημειώνεται επίσης ότι οι πελάτες στα super market  που εισέρχονται με μάσκες και γάντια είναι η μειοψηφία, οι περισσότεροι ρίχνονται απλώς με τα μούτρα στο κυνήγι της χλωρίνης και των χαρτιών υγείας....

superfinal1

 

superfinal2



via Ειδησεις https://ift.tt/3cRTbv0
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη