Γαλλία: Ξεκινά κλινική δοκιμή για την εύρεση θεραπείας του κορονοϊού

Γαλλία: Ξεκινά κλινική δοκιμή για την εύρεση θεραπείας του κορονοϊού

Η Γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε την άμεση έναρξη νέας κλινικής δοκιμής που θα συνδυάζει τέσσερις διαφορετικές θεραπείες για την καταπολέμηση του κορονοϊού, καθώς και την έναρξη περίπου είκοσι επιστημονικών ερευνών.

Στην κλινική δοκιμή που θα ξεκινήσει μέσα στις επόμενες ημέρες, θα συμμετάσχουν 3200 ασθενείς από την Ευρώπη που έχουν προσβληθεί από σοβαρή μορφή του Covid-19 και που ήδη νοσηλεύονται. Θα συμμετέχουν επίσης και ιατρικές ομάδες από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

«Δεν υπάρχει γνωστή αποτελεσματική θεραπεία κατά του κορονοϊού. Ελλείψει εμβολίου και φαρμάκων, η αντιμετώπιση συνίσταται στη θεραπεία των συμπτωμάτων», δήλωσε ο καθηγητής Yazdan Yazdanpanah, επικεφαλής του τμήματος λοιμωδών νοσημάτων στο νοσοκομείο Bichat στο Παρίσι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Υπουργείο Έρευνας.

Η πρώτη ομάδα με τους εθελοντές ασθενείς θα λάβει την τυπική φροντίδα ανάνηψης χωρίς αντιιική φαρμακευτική αγωγή, η δεύτερη το αντιϊκό remdesivir, στην τρίτη ομάδα θα χορηγηθεί συνδυασμός lopinavir-ritonavir που χρησιμοποιείται ήδη κατά του ιού HIV ενώ ο ίδιος συνδυασμός θα χρησιμοποιηθεί στην τέταρτη ομάδα σε συνδυασμό με το φάρμακο ιντερφερόνη βήτα που διαθέτει αντιιική και ανοσορυθμιστική δράση.

Ο Γάλλος Υπουργός Ανώτατης Εκπαίδευσης, Έρευνας και Καινοτομίας, Frédérique Vidal, ανακοίνωσε επίσης την επιλογή 20 ερευνητικών προγραμμάτων που εστιάζουν στην πρόληψη, την επιδημιολογία, τη θεραπευτική και τις κοινωνικές επιπτώσεις της επιδημίας. Τα ερευνητικά προγράμματα θα λάβουν χορήγηση ύψους 12,6 εκατομμυρίων ευρώ από τη Γαλλική κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΠΗΓΗ: Sciencesetavenir, LeMonde

 

 

 

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2IIN7Y1
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη