Ε.Ε: Συνεχείς τηλεδιασκέψεις- Προσπάθειες συντονισμού των κρατών- μελών (video)

Ε.Ε: Συνεχείς τηλεδιασκέψεις- Προσπάθειες συντονισμού των κρατών- μελών (video)

Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που αναβαθμίζει από επιδημία σε πανδημία την κατάσταση με το κορωνοϊό αναστέλλονται οι περισσότερες δια ζώσης συνεδριάσεις και ματαιώνονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις και εκθέσεις, ομάδες επισκεπτών, εκδηλώσεις που διοργανώνονται από εξωτερικούς φορείς αλλά και ταξίδια του προσωπικού.

Απόψε θα γίνει μια τηλεφωνική διάσκεψη των Υπουργών για την εξέταση της κατάστασης αναφορικά με ελλείψεις σε ιατρικό υλικό, ενώ αύριο θα πραγματοποιηθεί μόνο το Συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων για το μεταναστευτικό και την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα, με συμμετοχή του αναπληρωτή Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργου Κουμουτσάκου και του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά. Ωστόσο, ορισμένοι υπουργοί θα μετέχουν με τηλεδιάσκεψη.

Μεγάλο ποσοστό των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων και των επιχειρήσεων στο Βέλγιο και στην Ολλανδία λειτουργούν με τηλεργασία και τηλεδιασκέψεις.

Στο επίκεντρο της δράσης των ευρωπαϊκών οργάνων είναι οι προσπάθειες συντονισμού των κρατών μελών ως προς την ανταλλαγή πληροφοριών, την παροχή ιατρικού εξοπλισμού αλλά και την άμεση ανάπτυξη σχεδίου αντιμετώπισης των οικονομικών συνεπειών αυτής της υγειονομικής κρίσης.

Μετά την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να ανασταλούν τα ταξίδια από την Ευρώπη προς τις ΗΠΑ για ένα μήνα, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, με κοινή ανακοίνωσή τους, αποδοκιμάζουν το γεγονός ότι η αμερικανική απόφαση να επιβληθεί απαγόρευση ταξιδιών ελήφθη μονομερώς και χωρίς διαβούλευση, επισημαίνουν πως ο κορωνοϊός είναι μια παγκόσμια κρίση που δεν περιορίζεται σε καμία ήπειρο και απαιτεί συνεργασία και, για ακόμη μια φορά, επισημάνουν πως η Ευρωπαϊκή Ένωση προωθεί δράσεις για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.

Στο Βέλγιο, το κλίμα χαρακτηρίζεται από ψυχραιμία αλλά και αυτοπεριορισμό των μετακινήσεων. Ωστόσο, στα σουπερ μαρκετς παρατηρείται έλλειψη σε αντισηπτικά, μάσκες και κάποια είδη με περιορισμένη κατανάλωση, όπως τα ζυμαρικά χωρίς γλουτένη. Πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις ακυρώνονται και οι αγώνες μπάσκετ γίνονται χωρίς θεατές.

Στη χώρα, καταγράφονται ως αυτή την ώρα 399 κρούσματα του ιού, και 3 θάνατοι. Σήμερα μόνον ανακοινώθηκαν 85, εκ των οποίων τα 34 σε Γηροκομείο των Βρυξελλών.

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν κρούσματα που δεν έχουν καταγραφεί, ειδικά στην βελγο-ολλανδική επαρχία της Βραβάνδης, όπου διαπιστώνονται κρούσματα με ήπια συμπτώματα κορωνοϊού. Η επαρχία της Βραβάνδης, που στο Βέλγιο εκτείνεται ως την Αμβέρσα, έχει προσώρας τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων στις δύο χώρες.

Ολλανδικά μέσα αναφέρουν ότι στα νοσοκομεία της ολλανδικής πλευράς της επαρχίας της Βραβάνδης, κυμαίνεται από το 4% έως το 9 % των εργαζομένων.

Ολλανδικά μέσα εκτιμούν ότι ο ιός εξαπλώνεται πολύ γρήγορα, αλλά και πως δεκάδες πρόσφατα κρούσματα δεν είχαν σχεδόν καθόλου προβλήματα υγείας αντιμετωπίζοντας την ασθένεια σαν μια αθώα περίπτωση κρυολογήματος.

Ο απολογισμός στην Ολλανδία είναι προσώρας 503 κρούσματα και 5 νεκροί ο απολογισμός, ενώ τα 223 καταγράφονται στην επαρχία της Βραβάνδης, όπου γνωστότερες πόλεις είναι η Μπρέντα, το Τίλμπουρχ και το Άιντχόβεν.

Βρυξέλλες- ανταπόκριση: Γιώργος Συριόπουλος

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/3aOh0lz
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη