ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ - Η ορκωμοσία της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου

Παρακολουθήστε απευθείας εδώ την ορκωμοσία της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Η κ. Σακελλαροπούλου θα δώσει τον οριζόμενο από το Σύνταγμα όρκο ενώπιον της Βουλής των Ελλήνων. Η πρώτη γυναίκα στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα εξελέγη από το ελληνικό κοινοβούλιο στις 22 Ιανουαρίου 2020, έχοντας - για πρώτη φορά - τη στήριξη τριών κομμάτων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, Κίνημα Αλλαγής) ενώ ουδείς βουλευτής την καταψήφισε (επί 294 βουλευτών, 261 ψήφισαν υπέρ ενώ 33 δήλωσαν "παρών").

Η κ. Σακελλαροπούλου, (τέως) πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, είναι η 13η Πρόεδρος της Γ' Ελληνικής Δημοκρατίας και διαδέχεται τον καθηγητή Προκόπη Παυλόπουλο. Για προληπτικούς λόγους, αλλά και ως μήνυμα στην κοινωνία για τη σοβαρότητα αντιμετώπισης του κορονοϊού, ο αριθμός των προσκεκλημένων πολιτικών, διπλωματικών και άλλων αρχών έχει περιοριστεί στους περί τους 170 από 1.000 που προβλέπεται.

Δείτε εδώ το βίντεο από τη Βουλή:



via Press24.gr https://ift.tt/38JDdjv
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη