Το ημερολόγιο του κορονοϊού στην Ελλάδα: Η εξέλιξη της πανδημίας - Τα κρούσματα και τα μέτρα

photo: Eurokinissi

Άμεση ανταπόκριση είχε η Ελλάδα στην αντιμετώπιση της εξάπλωσης που σημειώνει ο κορονοϊός. Αξίζει να παρακολουθήσουμε το ημερολόγιο του COVID-19 στην επικράτεια με το πώς διαμορφώθηκαν τα κρούσματα σταδιακά αλλά και τα μέτρα που ακολούθησαν.

Στο ημερολόγιο παρακολουθούμε βήμα - βήμα όλα τα μέτρα που ελήφθησαν σχετικά με τον κορονοϊό από το πρώτο κρούσμα και μέχρι και σήμερα.

Φεβρουάριος 2020

26/2/2020 - 1 κρούσμα:

Απόφαση αναστολή των κανονικών αδειών του προσωπικού της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Υγείας, των Κεντρικών Υπηρεσιών των Υγειονομικών Περιφερειών, των νοσοκομείων του ΕΣΥ, του ΕΚΑΒ, του ΕΟΔΥ, του ΕΚΕΑ, της ΕΚΑΠΥ, του ΙΦΕΤ και των Δημοσίων Δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία, Περιφερειακά Ιατρεία και Τοπικά Ιατρεία), καθώς και των Τοπικών Ομάδων Υγείας σε όλη τη χώρα.

27/2/2020 - 3 κρούσματα:

 • Έκδοση ΚΥΑ από Υπουργείο Υγείας για ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα. Αναστολή και ανάκληση μέχρι νεωτέρας των κανονικών αδειών του προσωπικού της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Υγείας, των Κεντρικών Υπηρεσιών των Υγειονομικών Περιφερειών, των νοσοκομείων του ΕΣΥ, του ΕΚΑΒ, του ΕΟΔΥ, του ΕΚΕΑ, της ΕΚΑΠΥ, του ΙΦΕΤ και των Δημοσίων Δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία, Περιφερειακά Ιατρεία και Τοπικά Ιατρεία), καθώς και των Τοπικών Ομάδων Υγείας σε όλη τη χώρα.
 • Πρώτη αναφορά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.Έκδοση ΚΥΑ από Υπουργείο Υγείας για ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα. Αναστολή και ανάκληση μέχρι νεωτέρας των κανονικών αδειών του προσωπικού της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Υγείας, των Κεντρικών Υπηρεσιών των Υγειονομικών Περιφερειών, των νοσοκομείων του ΕΣΥ, του ΕΚΑΒ, του ΕΟΔΥ, του ΕΚΕΑ, της ΕΚΑΠΥ, του ΙΦΕΤ και των Δημοσίων Δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία, Περιφερειακά Ιατρεία και Τοπικά Ιατρεία), καθώς και των Τοπικών Ομάδων Υγείας σε όλη τη χώρα.
 • Πρώτη αναφορά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

28/2/2020 - 4 κρούσματα:

 • Σύσκεψη με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τις επιπτώσεις του διεθνούς προβλήματος του κορονοϊού στην ελληνική οικονομία, στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.
 • Τηλεφωνική επικοινωνία Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη - Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου για τη λήψη μέτρων από την πλευρά της Εκκλησίας.Σύσκεψη με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τις επιπτώσεις του διεθνούς προβλήματος του κορονοϊού στην ελληνική οικονομία, στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.
 • Τηλεφωνική επικοινωνία Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη - Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου για τη λήψη μέτρων από την πλευρά της Εκκλησίας.

29/2/2020 - 7 κρούσματα:

Δήλωση του Κ. Μητσοτάκη κατά την έναρξη της πρώτης σύσκεψης με το Υπουργείο Υγείας.

Μάρτιος 2020

5/3/2020 - 10 κρούσματα:

Σύσκεψη με το Υπουργείο Υγείας για την πορεία εξάπλωσης του κορονοϊού. Έκδοση ΠΝΠ με 5 βασικά άρθρα:

-Το πρώτο άρθρο αφορά στα μέτρα πρόληψης, υγειονομικής παρακολούθησης και περιορισμού της διάδοσης της νόσου.
-Το δεύτερο άρθρο αφορά ζητήματα προσωπικού για την αντιμετώπιση της διάδοσης του κορωνοϊού.
-Το τρίτο άρθρο αφορά σε ζητήματα δημοσίων συμβάσεων και ειδικότερα στην απευθείας αγορά, κατά παρέκκλιση όλων των κείμενων διατάξεων, υγειονομικού υλικού, ατομικών μέτρων προστασίας και φαρμάκων.
-Το τέταρτο άρθρο αφορά σε ζητήματα αναγκαστικής διάθεσης στο Δημόσιο κλινών ιδιωτικών θεραπευτηρίων και κλινικών, κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), ξενοδοχείων, ιδιωτικών χώρων παροχής υπηρεσιών στέγασης, άλλων δημόσιων ιδιοκτησιών ή ιδιοκτησιών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.
-Το πέμπτο άρθρο αφορά στην έκτακτη οικονομική επιχορήγηση Υπουργείου Υγείας για την κάλυψη των εκτάκτων αναγκών πρόσληψης ιατρικού, νοσηλευτικού και υγειονομικού προσωπικού, για την αγορά υλικών και τη λήψη μέτρων προστασίας.Σύσκεψη με το Υπουργείο Υγείας για την πορεία εξάπλωσης του κορονοϊού.

7/3/2020 - 21 κρούσματα:

Διευρυμένη σύσκεψη για τον κορωνοϊό. Απόφαση για ανακοινώσεις μέτρων.

8/3/2020 - 21 κρούσματα:

Ανακοίνωση Υπουργείου Υγείας:

 • Αναστολή της λειτουργίας των ΚΑΠΗ όλης της χώρας για 4 εβδομάδες.
 • Αναστολή οιασδήποτε συνεδριακής εκδήλωσης στην επικράτεια για τις επόμενες 4 εβδομάδες.
 • Αναστολή όλων των σχολικών εκδρομών στο εσωτερικό της χώρας για 2 εβδομάδες.
 • Διεξαγωγή όλων των αθλητικών εκδηλώσεων κεκλεισμένων των θυρών για τις επόμενες 2 εβδομάδες.Ανακοίνωση Υπουργείου Υγείας:
 • Αναστολή της λειτουργίας των ΚΑΠΗ όλης της χώρας για 4 εβδομάδες.
 • Αναστολή οιασδήποτε συνεδριακής εκδήλωσης στην επικράτεια για τις επόμενες 4 εβδομάδες.
 • Αναστολή όλων των σχολικών εκδρομών στο εσωτερικό της χώρας για 2 εβδομάδες.
 • Διεξαγωγή όλων των αθλητικών εκδηλώσεων κεκλεισμένων των θυρών για τις επόμενες 2 εβδομάδες.

10/3/2020 - 89 κρούσματα:

 • Απόφαση για κλείσιμο κάθε δομής όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων σε όλη τη χώρα για 14 μέρες.
 • Νομοθετική παρέμβαση του Υπουργείου Οικονομικών με την οποία παρέχεται η δυνατότητα η ποσότητα αιθυλικής αλκοόλης που έχει δημευθεί ή κατασχεθεί, ως αντικείμενο λαθρεμπορίας, να διατεθεί με πράξη του Διοικητή της ΑΑΔΕ δωρεάν, προς το Υπουργείο Υγείας, για τον σκοπό της παρασκευής αντισηπτικών, με βάση την έκθεση εξέτασης δείγματος που εκδίδεται από την αρμόδια Χημική Υπηρεσία.
 • Με την ίδια διάταξη ορίζεται ότι οι εργασίες (φασόν) παρασκευής αντισηπτικών ειδών από τις βιομηχανικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις για λογαριασμό του Υπουργείου Υγείας απαλλάσσονται από τον αναλογούντα ΦΠΑ, με δικαίωμα έκπτωσης του ΦΠΑ των δαπανών της επιχείρησης.
  Υπενθυμίζεται ότι ήδη ενισχύθηκε ο Προϋπολογισμός του Υπουργείου Υγείας με 15 εκατ. ευρώ, για την προμήθεια αναγκαίου υγειονομικού υλικού, και το Υπουργείο Οικονομικών είναι στη διάθεση του Υπουργείου Υγείας για την πλήρη υποστήριξη του συστήματος δημόσιας υγείας.

Ανακοίνωση λήψης μέτρων από Υπουργείο Οικονομικών:

1ος Πυλώνας: Πρωτοβουλίες ενημέρωσης των πολιτών.

2ος Πυλώνας: Πρωτοβουλίες ενίσχυσης του συστήματος δημόσιας υγείας.

3ος Πυλώνας: Πρωτοβουλίες, σε εθνικό επίπεδο, από κοινού με τα Υπουργεία Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της εξάπλωσης του ιού στη μεγέθυνση των οικονομιών, στα δημόσια οικονομικά και στην πραγματική οικονομία.

4ος Πυλώνας: Πρωτοβουλίες, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να αναληφθούν, έγκαιρα, συντονισμένες ευρωπαϊκές δράσεις.

Συμμετοχή του Πρωθυπουργού σε τηλεδιάσκεψη, στην οποία είχε καλέσει τους ηγέτες της Ε.Ε. ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel, για το συντονισμό σε ευρωπαϊκό επίπεδο προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του κορονοϊού. Μεταξύ άλλων τόνισε:

Είναι απόλυτη προτεραιότητα η προστασία της δημόσιας υγείας. Σε αυτό το πλαίσιο χρειαζόμαστε δημοσιονομικό χώρο για να προστατέψουμε όσους πλήττονται.

Ζήτησε την ανάληψη ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας για την προμήθεια ειδών προστασίας (π.χ. μάσκες) και αντιμετώπισης (π.χ. αναπνευστήρες σε ευρωπαϊκό επίπεδο) και μετά την κατανομή τους, ανάλογα με τις ανάγκες, στα κράτη-μέλη.Απόφαση για κλείσιμο κάθε δομής όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων σε όλη τη χώρα για 14 μέρες.

Νομοθετική παρέμβαση του Υπουργείου Οικονομικών με την οποία παρέχεται η δυνατότητα η ποσότητα αιθυλικής αλκοόλης που έχει δημευθεί ή κατασχεθεί, ως αντικείμενο λαθρεμπορίας, να διατεθεί με πράξη του Διοικητή της ΑΑΔΕ δωρεάν, προς το Υπουργείο Υγείας, για τον σκοπό της παρασκευής αντισηπτικών, με βάση την έκθεση εξέτασης δείγματος που εκδίδεται από την αρμόδια Χημική Υπηρεσία.

Με την ίδια διάταξη ορίζεται ότι οι εργασίες (φασόν) παρασκευής αντισηπτικών ειδών από τις βιομηχανικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις για λογαριασμό του Υπουργείου Υγείας απαλλάσσονται από τον αναλογούντα ΦΠΑ, με δικαίωμα έκπτωσης του ΦΠΑ των δαπανών της επιχείρησης.
Υπενθυμίζεται ότι ήδη ενισχύθηκε ο Προϋπολογισμός του Υπουργείου Υγείας με 15 εκατ. ευρώ, για την προμήθεια αναγκαίου υγειονομικού υλικού, και το Υπουργείο Οικονομικών είναι στη διάθεση του Υπουργείου Υγείας για την πλήρη υποστήριξη του συστήματος δημόσιας υγείας.

11/3/2020 - 99 κρούσματα

- Σύσκεψη για τη στήριξη επιχειρήσεων, εργαζομένων και θέσεων εργασίας στο πλαίσιο της πρόληψης και αντιμετώπισης της διάδοσης του κορονοϊού με τους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Εσωτερικών

- Σύσκεψη με Περιφερειάρχες - Απόφαση για ματαίωση Παρελάσεων.

- Διάγγελμα Κυριάκου ΜητσοτάκηΣύσκεψη για τη στήριξη επιχειρήσεων, εργαζομένων και θέσεων εργασίας στο πλαίσιο της πρόληψης και αντιμετώπισης της διάδοσης του κορονοϊού με τους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Εσωτερικών

- Σύσκεψη με Περιφερειάρχες - Απόφαση για ματαίωση Παρελάσεων.

Διάγγελμα Κυριάκου Μητσοτάκη

12/3/2020 - 117 κρούσματα - 1 νεκρός

 • Απόφαση για καθημερινή συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον Υφυπουργό Βασίλη Κοντοζαμάνη, τον Καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, για ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη της εξάπλωσης του κορονοϊού και συζήτηση των απαιτούμενων δράσεων.
 • Απόφαση για αναστολή της λειτουργίας των δικαστηρίων, των γυμναστηρίων, των κέντρων διασκέδασης, των θεάτρων και των κινηματογράφων.
 • ΠΝΠ με μέτρα για τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα και την ΑυτοδιοίκησηΑπόφαση για καθημερινή συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον Υφυπουργό Βασίλη Κοντοζαμάνη, τον Καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, για ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη της εξάπλωσης του κορονοϊού και συζήτηση των απαιτούμενων δράσεων.
 • Απόφαση για αναστολή της λειτουργίας των δικαστηρίων, των γυμναστηρίων, των κέντρων διασκέδασης, των θεάτρων και των κινηματογράφων.
 • ΠΝΠ με μέτρα για τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα και την Αυτοδιοίκηση

13/3/2020 - 190 κρούσματα / 1 νεκρός

 • Σε πλήρη εφαρμογή τέθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων τα ψηφιακά εργαλεία που θα επιτρέψουν την εξ αποστάσεως διδασκαλία προκειμένου να διαταραχθεί όσο το δυνατόν λιγότερο η σχολική χρονιά λόγω των έκτακτων συνθηκών που βιώνει και η χώρα μας.
 • Απόφαση για κλείσιμο εμπορικών κέντρων, καφέ, μπαρ και καφετεριών, μαγαζιά εστίασης εκτός delivery και take away, βιβλιοθήκες, μουσεία, αθλητικοί χώροι, κέντρα αισθητικής.Σε πλήρη εφαρμογή τέθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων τα ψηφιακά εργαλεία που θα επιτρέψουν την εξ αποστάσεως διδασκαλία προκειμένου να διαταραχθεί όσο το δυνατόν λιγότερο η σχολική χρονιά λόγω των έκτακτων συνθηκών που βιώνει και η χώρα μας.
 • Απόφαση για κλείσιμο εμπορικών κέντρων, καφέ, μπαρ και καφετεριών, μαγαζιά εστίασης εκτός delivery και take away, βιβλιοθήκες, μουσεία, αθλητικοί χώροι, κέντρα αισθητικής.

14/3/2020 - 228 κρούσματα / 3 νεκροί

 • Διαφημιστικό τηλεοπτικό σποτ
 • Απόφαση για αύξηση του προσωπικού της υπηρεσίας 1135.
 • Απόφαση για κλείσιμο χιονοδρομικών κέντρων και οι οργανωμένων παραλιών.
 • Πορεία ενίσχυσης του συστήματος Υγείας με γιατρούς και νοσηλευτές. Μέχρι αυτη τη μέρα έχουν προσληφθεί 248 γιατροί και νοσηλευτές, ενώ βρίσκονται σε διαδικασία πρόσληψης άλλοι 929 οι οποίοι θα βρίσκονται στις θέσεις τους άμεσα.
 • Απόφαση για καθημερινή ενημέρωση των πολιτών από τον Καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.Διαφημιστικό τηλεοπτικό σποτ
 • Απόφαση για αύξηση του προσωπικού της υπηρεσίας 1135.
 • Απόφαση για κλείσιμο χιονοδρομικών κέντρων και οι οργανωμένων παραλιών.
 • Πορεία ενίσχυσης του συστήματος Υγείας με γιατρούς και νοσηλευτές. Μέχρι αυτη τη μέρα έχουν προσληφθεί 248 γιατροί και νοσηλευτές, ενώ βρίσκονται σε διαδικασία πρόσληψης άλλοι 929 οι οποίοι θα βρίσκονται στις θέσεις τους άμεσα.
 • Απόφαση για καθημερινή ενημέρωση των πολιτών από τον Καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

15/3/2020 - 331 κρούσματα / 4 νεκροί

Στην καθημερινή σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό αποφασίζεται:
- Η διακοπή οδικών, θαλάσσιων και αεροπορικών συνδέσεων με Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία, με εξαίρεση τη μεταφορά εμπορευμάτων και την είσοδο όσων έχουν ελληνική ιθαγένεια ή διαμένουν στην Ελλάδα.
- Η διακοπή και της ακτοπλοϊκής μεταφοράς από και προς Ιταλία για επιβάτες. Συνεχίζεται η μεταφορά εμπορευμάτων.
- Η απαγόρευση της πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων και ημερόπλοιων στα ελληνικά λιμάνια.
- Διακόπτονται οι αεροπορικές συνδέσεις με Ισπανία.
- Έχουν γίνει συντονισμένες προσπάθειες με ξένες πρεσβείες ώστε η Ελλάδα να προμηθευθεί μάσκες τις επόμενες μέρες από χώρες που έχουν απόθεμα.
- Επιπλέον των υπόλοιπων νομικών συνεπειών, θα επιβάλλονται πρόστιμα 5.000 ευρώ σε όσους, επιδεικνύοντας αντικοινωνική συμπεριφορά, παραβιάζουν τα μέτρα που ανακοινώνονται.
- Διακόπτεται η λειτουργία των πολιτικών και βουλευτικών γραφείων των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.
Έκδοση ΠΝΠ σχετικά με Έκτακτα μέτρα για τη διασφάλιση της τροφοδοσίας της αγοράς, την εξασφάλιση της επάρκειας μέσων ατομικής προστασίας και προσωπικής υγιεινής, Επίταξη κινητών πραγμάτων, αναλώσιμων και μη, για την καταπολέμηση της διασποράς, Προσλήψεις στην Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας, στα πανεπιστημιακά και στρατιωτικά νοσοκομεία, Ανάθεση υπηρεσιών από τον ΕΟΔΥ για την εξέταση δειγμάτων σε ιδιωτικούς παρόχους κ.ά.

Δεύτερη τηλεφωνική επικοινωνία Πρωθυπουργού με Αρχιεπίσκοπο.Στην καθημερινή σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό αποφασίζεται:
- Η διακοπή οδικών, θαλάσσιων και αεροπορικών συνδέσεων με Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία, με εξαίρεση τη μεταφορά εμπορευμάτων και την είσοδο όσων έχουν ελληνική ιθαγένεια ή διαμένουν στην Ελλάδα.
- Η διακοπή και της ακτοπλοϊκής μεταφοράς από και προς Ιταλία για επιβάτες. Συνεχίζεται η μεταφορά εμπορευμάτων.
- Η απαγόρευση της πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων και ημερόπλοιων στα ελληνικά λιμάνια.
- Διακόπτονται οι αεροπορικές συνδέσεις με Ισπανία.
- Έχουν γίνει συντονισμένες προσπάθειες με ξένες πρεσβείες ώστε η Ελλάδα να προμηθευθεί μάσκες τις επόμενες μέρες από χώρες που έχουν απόθεμα.
- Επιπλέον των υπόλοιπων νομικών συνεπειών, θα επιβάλλονται πρόστιμα 5.000 ευρώ σε όσους, επιδεικνύοντας αντικοινωνική συμπεριφορά, παραβιάζουν τα μέτρα που ανακοινώνονται.
- Διακόπτεται η λειτουργία των πολιτικών και βουλευτικών γραφείων των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.
Έκδοση ΠΝΠ σχετικά με Έκτακτα μέτρα για τη διασφάλιση της τροφοδοσίας της αγοράς, την εξασφάλιση της επάρκειας μέσων ατομικής προστασίας και προσωπικής υγιεινής, Επίταξη κινητών πραγμάτων, αναλώσιμων και μη, για την καταπολέμηση της διασποράς, Προσλήψεις στην Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας, στα πανεπιστημιακά και στρατιωτικά νοσοκομεία, Ανάθεση υπηρεσιών από τον ΕΟΔΥ για την εξέταση δειγμάτων σε ιδιωτικούς παρόχους κ.ά.

16/3/2020 - 352 κρούσματα / 4 νεκροί

Απόφαση για:
-Αναστολή λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων από 18/3/2020.
- Υποχρεωτικός κατ' οίκον περιορισμός για 14 ημέρες όσων εισέρχονται στην Ελλάδα από το εξωτερικό.
- Αναστολή της εφαρμογής του μέτρου του δακτυλίου μέχρι το τέλος Απριλίου.
- Αναστολή για δύο εβδομάδες από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης υποβολής δηλώσεων ΟΣΔΕ.

Διαβάστε ακόμη:

Κορονοϊός: Τι έγινε σε Ιταλία και Ισπανία – Τι συμβαίνει στην Ελλάδα

Κορονοϊός - Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ: Δύο χρόνια για να κάνει τον κύκλό της η πανδημία

Νέα προειδοποίηση ΠΟΥ για κορονοϊό: Η Ευρώπη το επίκεντρο - Λάβετε τολμηρά μέτραvia Ειδησεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/3b4fMCV
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.