Κορονοϊός: Απομάκρυνση εγκύων και ευπαθών ομάδων από την εργασία

Κορονοϊός: Απομάκρυνση εγκύων και ευπαθών ομάδων από την εργασία

Εξεδόθη από το υπουργείο Εργασίας ερμηνευτική εγκύκλιος για την παροχή άδειας ειδικού σκοπού για εργαζομένους στην οποία περιλαμβάνονται και οδηγίες για εγκύους και ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Συγκεκριμένα για τις εγκύους συστήνεται η απομάκρυνση τους από την εργασία, λόγω του ενδεχόμενου κινδύνου για τις ίδιες και για το κυοφορούμενο έμβρυο.

Κατά το διάστημα παραμονής του εργαζόμενου στην οικία του, ο εργοδότης υποχρεούται να καταβάλλει το σύνολο των αποδοχών του εργαζομένου, εκτός κι αν η επιχείρηση έχει αναστείλει την δραστηριότητα της στο σύνολο ή μέρος αυτής λόγω εντολής δημόσιας αρχής για την αντιμετώπιση της μετάδοσης του κορονοϊού.

Για τους εργαζόμενους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, όπως αυτές εξειδικεύονται κάθε φορά από τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, των οποίων η κατάσταση υγείας ενδέχεται να τεθεί σε κίνδυνο λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, εφαρμόζονται αναλογικά τα προβλεπόμενα για τους εργαζόμενους σε κατ' οίκον παραμονή για προληπτικούς λόγους.

Δείτε εδώ την ΕΓΚΥΚΛΙΟ

Διαβάστε επίσης: 

Ο κορονοϊός φέρνει νέα «ζούγκλα» στην αγορά εργασίας - «Βροχή» οι καταγγελίες από τους εργαζόμενους

Κορονοϊός: Η απόφαση της... απαγόρευσης: Λουκέτο παντού - Όλη η λίστα με όσα κλείνουν



via Ειδησεις https://ift.tt/2TPTZJB
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη