Κορονοϊός: Τον Απρίλιο αναμένεται κλιμάκωση της επιδημίας - Τι αναφέρει ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ

Κορονοϊός: Τον Απρίλιο αναμένεται κλιμάκωση της επιδημίας - Τι αναφέρει ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ

Κορονοϊός: Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του ΕΟΔΥ, Γιώργο Παναγιωτακόπουλο, ο Απρίλιος θα αποτελέσει έναν από τους «σκληρούς» μήνες για την εξάπλωση του ού .

«Αναμένεται με επιστημονικούς όρους τον Απρίλιο να κλιμακωθεί η επιδημία. Γι΄αυτό θα είναι σκληρός μήνας. Πρέπει να περάσουμε σε φάση άμβλυνσης ώστε να ανταποκριθεί το σύστημα υγείας» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Τι έγινε και η κατάσταση ξέφυγε στην Ιταλία και η χώρα μετρά ήδη 827 νεκρούς;

«Υπάρχουν υποθέσεις για την Ιταλία» λέει ο κ. Παναγιωτακόπουλος και δίνει τρεις λόγους:

- Έχει πολύ γερασμένο πληθυσμό

- Διεσπάρει ο ιός εντός των νοσοκομείων και των ευπαθών ομάδων

- Δεν έγινε η διασπορά εξαρχής αντιληπτή

Τα νοσοκομεία αναφοράς

Τα νοσοκομεία αναφοράς που έχουν οριστεί από το υπουργείο Υγείας για τον νέο κορονοϊό, συνολικά είναι 13.

Αυτές οι νοσοκομειακές μονάδες υποδέχονται και αντιμετωπίζουν κρούσματα ή πιθανά κρούσματα του κορονοϊού, ενώ έχει αρχίσει και η λειτουργία των isolation boxes.

Τα isolation boxes ή αλλιώς σημεία διαλογής ύποπτων κρουσμάτων κορονοϊού, είναι κοντέινερ με 2 κρεβάτια και τουαλέτες, όπου ο γιατρός υποδοχής θα φορά ειδική στολή και θα υποδέχεται τα ύποπτα περιστατικά.

Στα υγειονομικά αυτά ιδρύματα, όπως και στα πληρώματα των ασθενοφόρων ΕΚΑΒ και Υγειονομικών Περιφερειών, έχει καταγράφει επάρκεια σε γάντια, ειδικές μάσκες και στολές.

Ασθενείς με συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού (πυρετός, βήχας πονόλαιμος, καταρροή, μυαλγίες) και πρόσφατο ταξίδι (έως και 14 ημέρες πριν) σε χώρα υψηλού κινδύνου ή που ήρθαν σε επαφή με κάποιον που έχει ταξιδέψει σε χώρα υψηλού κινδύνου, παραμένουν κατ' οίκον και επικοινωνούν με τον ΕΟΔΥ.

Στα νοσοκομεία αυτά, έχουν καθοριστεί ειδικοί θάλαμοι, ενώ σε κάθε Υγειονομική Περιφέρεια υπάρχει τουλάχιστον ένα νοσοκομείο αναφοράς που διαθέτει θάλαμο αρνητικής πίεσης.Τα 13 νοσοκομεία αναφοράς της χώρας για τον κορονοϊό:

1η ΥΠΕ: Βασικό: ΓΝ Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», Αναπληρωματικό: ΓΝ Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός»

2η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ «Αττικόν», Αναπληρωματικό: ΓΝ Ελευσίνας «Θριάσιο»

3η και 4η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, Αναπληρωματικά: Πανεπιστημιακό ΓΝ Αλεξανδρούπολης, ΓΝ Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο»

5η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Λάρισας, Αναπληρωματικό: ΓΝ Λαμίας

6η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Πατρών «Παναγιά η Βοήθεια», Αναπληρωματικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Ιωαννίνων

7η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Ηρακλείου, Αναπληρωματικό: ΓΝ Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος»via Ειδησεις https://ift.tt/2vfVAPj
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.