Κορονοϊός - Οικονόμου: Με drones και ελικόπτερα η επιτήρηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας - ΒΙΝΤΕΟ

«Τα μέτρα τα οποία έχουν ανακοινωθεί ουσιαστικά απαγορεύουν κάθε άσκοπη μετακίνηση πολιτών. Με αυτά επιβάλλεται αυστηρός περιορισμός κυκλοφορίας. Οι ώρες είναι και θα παραμείνουν κρίσιμες», δήλωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου κατά τη διάρκεια της κοινής υπουργικής συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτικής Προστασίας στο Χαλάνδρι, ανακοινώνοντας αυστηρούς ελέγχους, επιβολή κυρώσεων πέραν του διοικητικού προστίμου 150 ευρώ και την από αέρος επιτήρηση με drones και ελικόπτερα σε Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Όπως είπε ο κ. Οικονόμου, «οι συνεπείς πολίτες που κατανόησαν την ανάγκη περιορισμού των κοινωνικών επαφών, το μόνο που θα δουν να αλλάζει είναι η ανάγκη να εφοδιαστούν με τη βεβαίωση κυκλοφορίας. Μπορούν να κάνουν ότι έκαναν μέχρι σήμερα, υπακούοντας τις συμβουλές των ειδικών, πηγαίνουν στο φαρμακείο, το σούπερ μάρκετ, για άθληση, έχοντας την απαραίτητη άδεια και αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο», τονίζοντας ότι η αλλαγή αφορά κυρίως όσους δεν τηρούν τα μέτρα περιορισμού για την αναχαίτιση της πανδημίας.

Επίσης, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη υπογράμμισε ότι «η ΕΛ.ΑΣ, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει καταρτίσει ειδικό επιχειρησιακό σχεδιασμό για όλη την επικράτεια. Τα μέτρα τίθενται σε ισχύ από αύριο το πρωί και θα υπάρξουν αυστηροί έλεγχοι και η επιβολή προστίμου 150 ευρώ».

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι «υπάρχουν και σοβαρές ποινικές κυρώσεις που προβλέπονται από ειδικές διατάξεις και εφαρμόζεται σε αυτές τις περιπτώσεις η αυτόφωρη διαδικασία».

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι θα υπάρξει «από αέρος επιτήρηση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με drones και ελικόπτερα». Στα διόδια, θα υπάρχουν πάρα πολύ αυστηροί έλεγχοι και όσοι επιχειρήσουν να μετακινηθούν χωρίς άδεια, θα υποχρεώνονται «σε αναστροφή και επιστροφή, πέραν από την επιβολή των κυρώσεων».

«Είναι η ώρα του πολίτη. Είμαστε όλοι πατριώτες και άνθρωποι και δεν πρέπει να υπάρξει αδύναμος κρίκος σε αυτόν τον σχεδιασμό», κατέληξε ο κ. Οικονόμου.

Δείτε το βίντεο:



via Press24.gr https://ift.tt/3djPCOt
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη