Ένωση προπονητών Euroleague για κορονοϊό: Προτεραιότητα η ανθρώπινη ζωή

Οι προπονητές των ομάδων της Euroleague έστειλαν το δικό τους μήνυμα, θέτοντας ως προτεραιότητα την υγεία των ανθρώπων, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού. Καλούν δε άμεσα όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές και τους μετόχους να δράσουν με υπευθυνότητα, έχοντας ως σκοπό το κοινό καλό. «Σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεται ισχυρή ηγετική ικανότητα, αλληλεγγύη, ευθύνη και θέληση. Όλα τα μέλη της Ένωσης Προπονητών έχουν πλήρη επίγνωση της ευθύνης τους και δηλώνουν τη δέσμευση τους στη σωστή κατεύθυνση που πρέπει να ληφθεί,» αναφέρεται ανάμεσα σε άλλα στην ανακοίνωση της Ένωσης Προπονητών της Euroleague.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ένωσης Προπονητών της Euroleague, αναφέρει:

«Η έξαρση του κορονοϊού (COVID-19) έχει βάλει τον πλανήτη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Το ευρωπαϊκό μπάσκετ σε γενικές γραμμές και οι διοργανώσεις της Ευρωλίγκας, εν προκειμένω, αντιμετωπίζουν τις ίδιες προκλήσεις τις τελευταίες εβδομάδες. Η ανθρώπινη ζωή είναι η μεγαλύτερη αξία και η Ένωση Προπονητών της Ευρωλίγκας σέβεται και στηρίζει πλήρως όλα τα προληπτικά μέτρα που λαμβάνονται και προτείνονται από τις αρμόδιες αρχές.

Κατανοώντας πλήρως τη σοβαρότητα της κατάστασης, η Ένωση Προπονητών καλεί άμεσα όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές και τους μετόχους να δράσουν με υπευθυνότητα, έχοντας ως σκοπό το κοινό καλό. Σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεται ισχυρή ηγετική ικανότητα, αλληλεγγύη, ευθύνη και θέληση. Όλα τα μέλη της Ένωσης Προπονητών έχουν πλήρη επίγνωση της ευθύνης τους και δηλώνουν τη δέσμευση τους στη σωστή κατεύθυνση που πρέπει να ληφθεί.

Τις πρώτες ημέρες της αναβολής της διοργάνωσης, όλα τα μέλη της Ένωσης Προπονητών έδρασαν σύμφωνα με τις υποχρεώσεις τους, κρατώντας στο πίσω μέρος του μυαλού τους τον ρόλο τους και το δικαίωμα τους ως εργαζόμενοι. Η Ένωση μας ζητά ίδιο πλαίσιο για όλα τα μέλη της ώστε να περιορίσουμε τις διαφορετικές πρακτικές ανάμεσα στα μέλη και τα κλαμπ.

Επιπροσθέτως, η τυποποιημένη σύμβαση έχει ως στόχο να παράσχει πρόσθετη προστασία σε περίπτωση αναπηρίας ή θανάτου ενός μέλους της Ένωσης Προπονητών της Ευρωλίγκας, που ήταν η πρώτη πρόταση που δόθηκε τον Ιούλιο του 2019. Αυτό το βήμα θα βοηθήσει να αυξηθεί η διαφάνεια και η επάρκεια της σχέσης μεταξύ των προπονητών και των ομάδων ενώ θα εξασφαλίσει τον μετριασμό των κινδύνων που συνδέονται με τον ρόλο του προπονητή...»



via Press24.gr https://ift.tt/2UhXMhx
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη