K. Παπανάτσιου: Διαχρονικό το μήνυμα των αγωνιστών του 1821

K. Παπανάτσιου: Διαχρονικό το μήνυμα των αγωνιστών του 1821

Σε μήνυμά της, με αφορμή την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, η πρώην υφυπουργός Οικονομικών επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Μαγνησίας, Κατερίνα Παπανάτσιου αναφέρει:

"Η επανάσταση του 1821 υπήρξε  κορυφαία στιγμή για τον νεότερο Ελληνισμό αλλά και ένα παγκόσμιας εμβέλειας ιστορικό γεγονός, εμπνευσμένο από την Γαλλική Επανάσταση και τα διδάγματα του διαφωτισμού.

Η επέτειος της 25ης Μαρτίου έρχεται να μας θυμίσει τον αιματηρό και μακροχρόνιο αγώνα του λαού μας ενάντια στη σκλαβιά και να τονίσει τη δύναμη που κρύβει μέσα της η ανάγκη για ελευθερία, ισότητα  και αυτονομία.

Σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει ο τόπος μας αλλά και συνολικά η παγκόσμια κοινότητα, πρέπει όλοι ενωμένοι να δώσουμε έναν αντίστοιχο αγώνα, με την ίδια θέληση και επιμονή,  που θα μας οδηγήσει όχι μόνο στην αντιμετώπιση των προβλημάτων σήμερα αλλά και στη δημιουργία μιας κοινωνίας, όπου θα κυριαρχεί η ειρήνη, η δικαιοσύνη, η ισότητα.

Το μήνυμα των αγωνιστών του 1821 παραμένει διαχρονικό, ο αγώνας ενάντια στον απολυταρχισμό, την αδικία, την ανισότητα και τον σκοταδισμό είναι διαρκής.

Η αλληλεγγύη των λαών έδειξε τον δρόμο στην Επανάσταση του 1821, τη μοναδική νικηφόρα επανάσταση εκείνης της περιόδου. Θα μας δείξει το δρόμο και σήμερα, που η μάχη για ελευθερία, κοινωνική δικαιοσύνη και δικαιώματα είναι πιο επίκαιρη από ποτέ."

 

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2UChuoF
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη