Ενίσχυση του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», τηλέφωνα επικοινωνίας Δ. Χίου

Ενίσχυση του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», τηλέφωνα επικοινωνίας Δ. Χίου

Στην επέκταση του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» προχωρά η Διεύθυνση Πρόνοιας – Παιδείας & Πολιτισμού του Δήμου Χίου με την εφαρμογή του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι plus».
Το πρόγραμμα αφορά όλους τους πολίτες που χρειάζονται βοήθεια κατά την παραμονή τους στο σπίτι και που μπορούν να επικοινωνούν για το Δήμο Χίου στο: 22713.50050.
Λειτουργεί επίσης Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης στα τηλέφωνα: 22713.50053 & 22713.50057, όλες τις ημέρες της εβδομάδας από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, όπως σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΑ ο Αντιδήμαρχος της Δ /νσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Χίου Γιώργος Πατεριμός.

Οι παροχές που θα καλύπτει το ενισχυμένο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» αφορούν:
– Βοήθεια για τη φαρμακευτική περίθαλψη και προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης
– Δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη και παροχή ειδών πρώτης ανάγκης για τους ωφελούμενους του προγράμματος από τις Δομές του Κοινωνικού Φαρμακείου και του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
– Εξυπηρέτηση των πολιτών ως προς υγειονομικές υπηρεσίες (συνταγογράφηση από γιατρούς και δωρεάν παράδοση στους πολίτες)
– Διεκπεραίωση αιτημάτων που αφορούν παραλαβή – παράδοση αιτήσεων καθώς και πιστοποιητικά πάσης φύσεως που εκδίδουν τα ΚΕΠ.
– Κάθε άλλη συναφή εργασία με τα ληφθέντα μέτρα για την αποτροπή διάδοσης του κορονοϊού.
Επίσης στις Δομές της Πρόνοιας υπάρχει λίστα καταγεγραμμένων απόρων και οικονομικά αδύνατων πολιτών. Μπορούν μάλιστα οι πολίτες που γνωρίζουν περιπτώσεις συνανθρώπων που έχουν ανάγκη για βοήθεια να απευθυνθούν στα παραπάνω τηλέφωνα, προκειμένου να συμπεριληφθούν τα άτομα αυτά στις υπάρχουσες λίστες, εφόσον δεν υπάρχπυν, και να λάβουν την απαιτούμενη προστασία.

Ρεπορταζ: Θοδωρής Πυλιώτης

 

 

The post Ενίσχυση του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», τηλέφωνα επικοινωνίας Δ. Χίου appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/33HBXMN
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη